Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Geniki: "ΟΚ" από ΓΣ για μείωση κεφαλαίου

Τη μείωση του μετοχικού κεφαλαίου κατά 99 εκατ. ευρώ, με αντίστοιχο συμψηφισμό ζημιών και μείωση της ονομαστικής αξίας της μετοχής σε 0,3€, ενέκρινε η Γ.Σ. της Geniki Bank. Δημιουργείται τμήμα είσπραξης οφειλών.

Geniki: ΟΚ από ΓΣ για μείωση κεφαλαίου
Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο η γενική συνέλευση των μετόχων της Geniki Bank και εγκρίθηκαν όλα τα θέματα, μεταξύ των οποίων η μείωση του μετοχικού κεφαλαίου κατά 99 εκατ. ευρώ, με αντίστοιχο συμψηφισμό ζημιών και μείωση της ονομαστικής αξίας της μετοχής σε 0,30 ευρώ, από 1 ευρώ.

Η διοίκηση της τράπεζας τόνισε ότι το 2011 δεν θα είναι εύκολη χρονιά και όσο η ελληνική οικονομία παραμένει σε ύφεση επηρεάζεται ανάλογα και το τραπεζικό σύστημα.

Παράλληλα, σημειώθηκε ότι η Geniki Bank μπορεί να έχει εμπιστοσύνη στο μέλλον, καθώς την υποστηρίζει η μητρική γαλλική τράπεζα Societe Generale.

Μέχρι σήμερα, από τη γραμμή χρηματοδότησης ύψους 2 δισ. ευρώ που έχει ανοίξει η SoGen για την ελληνική θυγατρική έχουν χρησιμοποιηθεί 700 εκατ. ευρώ.

Άμεση προτεραιότητα της τράπεζας αποτελεί η είσπραξη των μη εξυπηρετούμενων δανείων, εξ ου και δημιουργεί μονάδα εισπράξεων των οφειλών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v