Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΔΕΗ: Μέλος του Ευρωπαϊκού Χρηματιστηρίου Ενέργειας

Μέλος του Ευρωπαϊκού Χρηματιστηρίου Ενέργειας με έδρα τη Γερμανία έγινε και η ΔΕΗ, ως μια μεγάλη εταιρία της υπό διεύρυνση ευρωπαϊκής αγοράς ηλεκτρισμού. Οι συνέπειες. Οι προοπτικές.

ΔΕΗ: Μέλος του Ευρωπαϊκού Χρηματιστηρίου Ενέργειας
της Χρύσας Λιάγγου

Μέλος του Ευρωπαϊκού Χρηματιστηρίου Ενέργειας με έδρα τη Γερμανία έγινε και η ΔΕΗ, ως μια μεγάλη εταιρία της υπό διεύρυνση ευρωπαϊκής αγοράς ηλεκτρισμού.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η σχετική απόφαση ελήφθη πριν από τρεις μήνες από το διοικητικό συμβούλιο της Επιχείρησης, και όπως δηλώνει ο εκπρόσωπος της ΔΕΗ στον Ευρωπαϊκό Χρηματιστήριο Ενέργειας, Χρήστος Ποσειδών, ”η ΔΕΗ δεν προτίθεται να κάνει χρηματιστηριακές πράξεις, αλλά μόνο φυσικές πράξεις”.

Αυτό σημαίνει ότι μπορεί να προαγοράζει ηλεκτρική ενέργεια για λογαριασμό της σε μια τιμή που θεωρεί λογική, έχοντας ταυτόχρονα τη δυνατότητα να τη μεταπωλήσει σε κάποιον άλλο παραγωγό ή καταναλωτή.

Η διασφάλιση της τιμής που επιδιώκουν οι περισσότερες εταιρίες που μπαίνουν στο χρηματιστήριο αυτό, θα αποτελέσει ζητούμενο για τη ΔΕΗ μακροπρόθεσμα, γιατί ακόμη τα τιμολόγιά της είναι ρυθμιζόμενα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v