Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΔΕΗ: Εκτός λειτουργίας 16 μονάδες λόγω απεργίας

Συνολικά 16 μονάδες έχουν τεθεί εκτός λειτουργίας λόγω της απεργίας της ΓΕΝΟΠ. Έτοιμη να προχωρήσει σε διακοπές ρεύματος η ΔΕΗ σε όλη την Ελλάδα, αν παραστεί ανάγκη. Οι περιοχές και οι ώρες διακοπής της ηλεκτροδότησης.  

ΔΕΗ: Εκτός λειτουργίας 16 μονάδες λόγω απεργίας
Το πράσινο φως από τον ΔΕΣΜΗΕ για την πραγματοποίηση διακοπών ηλεκτρικής ενέργειας έλαβε η ΔΕΗ, εφαρμόζοντας τις ωριαίες, εκ περιτροπής και κατά περιοχή, διακοπές ρεύματος στο διάστημα 13:00 - 15:00. 
 
Όπως αναφέρει η Επιχείρηση, συνολικά 16 μονάδες έχουν τεθεί εκτός λειτουργίας λόγω της απεργίας της ΓΕΝΟΠ, ανακοινώνει η ΔΕΗ και παράλληλα γνωστοποιεί το σχέδιο για έλεγχόμενες διακοπές ηλεκτροδότησης αν παραστεί ανάγκη. 

Ειδικότερα, σε ανακοίνωση αναφέρεται: "Σχετικά με την κατάσταση που επικρατεί στο σύστημα ηλεκτροδότησης λόγω της απεργίας της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ-ΚΗΕ, που ξεκίνησε από χθες το βράδυ, και με βάση τα διαθέσιμα στοιχεία που υπήρχαν μέχρι τις πρωινές ώρες σήμερα, 20 Ιουνίου 2011, η ΔΕΗ Α.Ε. ανακοινώνει τα ακόλουθα:

• Λόγω της απεργίας έχουν τεθεί εκτός λειτουργίας 9 μεγάλες και μικρές θερμοηλεκτρικές μονάδες, συνολικής ισχύος περίπου 2.500 MW.

• Πέραν αυτών, 7 θερμοηλεκτρικές μονάδες, συνολικής ισχύος 1.000 MW περίπου, ήταν εκτός λειτουργίας, με βάση τον προγραμματισμό της αγοράς κατά την έναρξη της απεργίας και παραμένουν εκτός λειτουργίας εξαιτίας των απεργιακών κινητοποιήσεων.

Το πρόγραμμα διακοπών

Σύμφωνα με την Επιχείρηση, αναμένεται να πραγματοποιηθούν ωριαίες εκ περιτροπής περικοπές για το διάστημα από τις 12:00 έως και τις 15:00 περίπου. Συγκεκριμένα:

Α) 12:00 - 13:00 στις περιοχές: Μαραθώνας, Νέα Μάκρη, Ραφήνα, Πικέρμι, Παλλήνη, Γέρακας, Πεντέλη, Γλυκά Νερά, Παιανία, Σπάτα, Λούτσα, Κορωπί, Μαρκόπουλο, Πόρτο Ράφτη, Κερατέα, Καλύβια, Λαύριο, Σούνιο, Ανάβυσσος, Λαγονήσι.

Β) 13:00 - 14:00 στις περιοχές: Αιγάλεω, Αγία Βαρβάρα, Δαφνί, Χαϊδάρι, Περιστέρι, Νέα Λιόσια, Πετρούπολη, Καματερό.

Γ) 14:00 - 15:00 στις περιοχές: Νέα Ιωνία, Ηράκλειο, Πεύκη, Ριζούπολη, Μαρούσι, Μελίσσια, Κηφισιά.

Επίσης, αναμένεται να πραγματοποιηθούν ωριαίες περικοπές ρεύματος εκ περιτροπής:
• Στην Κρήτη από τις 12:00 έως και τις 13:30 και από τις 20:30 έως τις 22:00
• Στη Ρόδο από τις 19:30 έως και τις 22:00.
• Στους νομούς Μεσσηνίας, Ιωαννίνων, Αργολίδας, Αρκαδίας, Ηλείας και Αχαΐας για το διάστημα 12:00 - 15:00.  

Παράλληλα, η ΔΕΗ βρίσκεται σε επικοινωνία με τους μεγάλους πελάτες της (βιομηχανία) για τη συμβολή τους στην κοινή προσπάθεια για μείωση της κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας.

Τα προγράμματα θα αναρτώνται στην ιστοσελίδα της ΔΕΗ (www.dei.gr), ενώ οι καταναλωτές μπορούν να επικοινωνούν με την ειδική τηλεφωνική γραμμή στο τηλέφωνο 210-9298100.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v