Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η ELPEDISON υποστηρικτής του Συνεδρίου του ΙΕΝΕ

Στις 2 και 3 Ιουνίου 2011, η ELPEDISON ήταν Υποστηρικτής του Συνεδρίου «5ος Ενεργειακός Διάλογος ΝΑ Ευρώπης», που οργάνωσε με επιτυχία το Ινστιτούτο Ενέργειας ΝΑ Ευρώπης (ΙΕΝΕ), στη Θεσσαλονίκη.

Η ELPEDISON υποστηρικτής του Συνεδρίου του ΙΕΝΕ
Στις 2 και 3 Ιουνίου 2011, η ELPEDISON ήταν Υποστηρικτής του Συνεδρίου «5ος Ενεργειακός Διάλογος ΝΑ Ευρώπης», που οργάνωσε με επιτυχία το Ινστιτούτο Ενέργειας ΝΑ Ευρώπης (ΙΕΝΕ), στη Θεσσαλονίκη.

Το Συνέδριο αυτό, που είχε σαν βασικό του θέμα τις προτεραιότητες των υποδομών για την Ηλεκτρική Ενέργεια και το Φυσικό Αέριο στη ΝΑ Ευρώπη, έδωσε μια σημαντική ευκαιρία για συζήτηση καθώς και για ανταλλαγή πληροφοριών και ιδεών σχετικά με τη διαμόρφωση πολιτικών και δράσεων, που απαιτούνται για την αντιμετώπιση των αυξημένων παγκόσμιων και περιφερειακών ενεργειακών προκλήσεων.
 
Ενδεικτικά, συζητήθηκαν θέματα σχετικά με τη λειτουργία της αγοράς ενέργειας και τις υποδομές για την παραγωγή, μεταφορά και διανομή ηλεκτρικού ρεύματος, για τον αυξανόμενο ρόλο των ΑΠΕ στην ανάπτυξη μίας περιφερειακής αγοράς ενέργειας, για τις προκλήσεις της αγοράς φυσικού αερίου και την ολοκλήρωσή της στη ΝΑ Ευρώπη.

Στο πλαίσιο αυτό, σημαντική υπήρξε η συμμετοχή του Διευθύνοντος Συμβούλου της ELPEDISON Ενεργειακής, κ. Ανδρέα Τζούρου, στη συζήτηση-panel αναφορικά με τη λειτουργία της Αγοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας, που έλαβε χώρα την 1η ημέρα του Συνεδρίου. Ο κ. Τζούρος έκανε μία αναδρομή στα στάδια ανάπτυξης της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας, από τα πρώτα βήματά της μέχρι σήμερα, αναφέροντας τα προβλήματα και εμπόδια που εμφανίστηκαν καθώς και τον τρόπο με τον οποίο η ELPEDISON τα αντιμετώπισε, συμβάλλοντας ουσιαστικά στην ανάπτυξη του κλάδου.

Ακόμη, ο κ. Τζούρος έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στην αναγκαιότητα για συντονισμένη προσπάθεια όλων των Εταιρειών Ενέργειας, προκειμένου για την περαιτέρω άμβλυνση των στρεβλώσεων, που εξακολουθούν να υπάρχουν σήμερα στην αγορά, τόσο στη Παραγωγή όσο και στη Προμήθεια Ενέργειας.

Στην ίδια συζήτηση-panel, έγινε αναφορά στα εμπόδια που υπάρχουν και στην αγορά της Εμπορίας Ενέργειας, από τον εκπρόσωπο της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας των Εμπόρων Ενέργειας (EFET), κ. A. Siri, που είναι επίσης Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ELPEDISON Trading. Ο κ. Siri παρουσίασε «το Φαύλο Κύκλο», που υπάρχει στην αγορά Ηλεκτρικής Ενέργειας της ΝΑ Ευρώπης. Τόνισε ιδιαίτερα την ανάγκη για ένα ‘Ευρωπαϊκό Διαβατήριο Εμπορίας Ενέργειας, το οποίο, βασιζόμενο σε απλές και κατάλληλες προϋποθέσεις, θα διασφαλίζει μια ισορροπημένη και εναρμονισμένη προσέγγιση σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση, αντικαθιστώντας μεμονωμένες εθνικές προσεγγίσεις.

Η ELPEDISON, μέσω του Περιπτέρου της, έδωσε πληροφορίες στους ενδιαφερόμενους Συνέδρους για τις δραστηριότητές της στην ελληνική αγορά, τόσο σχετικά με την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας με καύση φυσικού αερίου, μέσω των δύο ιδιόκτητων μονάδων της ηλεκτροπαραγωγής, όσο και με την προμήθεια ηλεκτρικού ρεύματος σε εμπορικούς πελάτες, που είναι συνδεδεμένοι στη Μέση και τη Χαμηλή Τάση.

H ενεργός υποστήριξη, συμμετοχή και παρουσία της ELPEDISON στο «5ο Ενεργειακό Διάλογο ΝΑ Ευρώπης», που στοχεύει διαχρονικά στην ανάδειξη της ΝΑ Ευρώπης ως ενεργειακής γέφυρας μεταξύ Κασπίας, Μέσης Ανατολής και Ευρώπης, με τη συμμετοχή εκπροσώπων από τις χώρες της ΝΑ Ευρώπης και στελεχών από σημαντικές ενεργειακές επιχειρήσεις, αποδεικνύει το έμπρακτο ενδιαφέρον της Εταιρείας για την ουσιαστική ανάπτυξη της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας, τόσο εντός Ελλάδας όσο και στην ευρύτερη περιοχή της ΝΑ Ευρώπης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v