Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Φουρλής: Έμφαση στο εξωτερικό

Έμφαση στην ανάπτυξη των εργασιών του ομίλου στο εξωτερικό δίνει η διοίκηση της Φουρλής, σύμφωνα με όσα ειπώθηκαν στη σημερινή τακτική γενική συνέλευση των μετόχων της. Τι είπε για την ελληνική αγορά.

Φουρλής: Έμφαση στο εξωτερικό
Έμφαση στην ανάπτυξη των εργασιών του ομίλου στο εξωτερικό δίνει η διοίκηση της Φουρλής, σύμφωνα με όσα ειπώθηκαν στη σημερινή τακτική γενική συνέλευση των μετόχων της.

Προβλέπει ότι έως το 2015 το 50% της λειτουργικής κερδοφορίας της θα προέρχεται από τις αγορές της Κύπρου, της Ρουμανίας, της Βουλγαρίας και της Τουρκίας, όπου εισήλθε πρόσφατα.

Ειδικότερα, ο όμιλος για το 2011 αναμένεται να εγκαινιάσει το νέο ΙΚΕΑ στη Σόφια, να αναλάβει δίκτυο 20 καταστημάτων Intersport στην Τουρκία καθώς και να δημιουργήσει τουλάχιστον τέσσερα καταστήματα της νέας αλυσίδας ένδυσης New Look στη Ρουμανία και στη Βουλγαρία.

Όσον αφορά στην ελληνική αγορά, ο πρόεδρος του ομίλου εκτίμησε ότι, ακόμα και στο καλύτερο σενάριο, η κατάσταση της ελληνικής οικονομίας θα παραμείνει δύσκολη για αρκετά χρόνια, επηρεάζοντας ευθέως την κατανάλωση.

Σημειώνεται ότι για πρώτη φορά στα 60 χρόνια δραστηριοποίησης του ομίλου στη χονδρική ηλεκτρικών συναντά τόσο μεγάλη πτώση της ζήτησης στις λευκές συσκευές.

Παρ’ όλα αυτά, ο όμιλος εκτιμά ότι θα καταφέρει να επιδείξει αντοχή και το 2011, αυξάνοντας τα μερίδια και την αποτελεσματικότητά του και συγκρατώντας τα λειτουργικά του έξοδα.

Σε ό,τι αφορά τις αποφάσεις της γενικής συνέλευσης, εγκρίθηκαν η μη διανομή μερίσματος από το 80% σχεδόν των παριστάμενων μετόχων καθώς και το πρόγραμμα stock option για τα στελέχη του ομίλου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v