Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΕΥΑΘ: "Κλειδί" η βιώσιμη ανάπτυξη

«Κλειδί» για την προστασία του περιβάλλοντος είναι η βιώσιμη ανάπτυξη, επισήμανε ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΥΑΘ Ν. Παπαδάκης χαιρετίζοντας σήμερα την ημερίδα «Περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση και κοινωνική συμμετοχή».

ΕΥΑΘ: Κλειδί η βιώσιμη ανάπτυξη
«Κλειδί» για την προστασία του περιβάλλοντος είναι η βιώσιμη ανάπτυξη, επισήμανε ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΥΑΘ Ν. Παπαδάκης χαιρετίζοντας σήμερα την ημερίδα «Περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση και κοινωνική συμμετοχή», που διοργάνωσαν η ΕΥΑΘ και το Συμβούλιο Περιβάλλοντος του ΑΠΘ στο Κέντρο Διάδοσης Ερευνητικών Αποτελεσμάτων.

«Η δράση για το περιβάλλον, είτε από το πανεπιστήμιο είτε από τους περιβαλλοντολόγους, οφείλει να ειδωθεί σε σχέση με τη βιώσιμη ανάπτυξη. Χρειαζόμαστε παραγωγή, εφαρμοσμένη έρευνα και ρεαλιστικές προσεγγίσεις, με το πανεπιστήμιο σε ρόλο εγγυητή και όχι θεατή», είπε από το βήμα της ημερίδας ο κ. Παπαδάκης, τονίζοντας παράλληλα ότι αποτελεί παγκόσμια πρωτοτυπία ο συνδυασμός ανύπαρκτης παραγωγής με περιβαλλοντικά προβλήματα στην περιοχή μας. Να αναλάβουμε όλοι τις ευθύνες μας για το περιβάλλον, μακριά από κινδυνολογίες και λαϊκισμούς, προέτρεψε ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΥΑΘ Α.Ε.

Την ημερίδα χαιρέτισαν επίσης ο Κ. Ζέρβας, αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος του Δήμου Θεσσαλονίκης, και ο Κ. Κατσιφαράκης, συντονιστής Συμβουλίου Περιβάλλοντος ΑΠΘ. Ακολούθησαν εισηγήσεις για την περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση και τη βιοποικιλότητα, την περιβαλλοντική εκπαίδευση και το «πράσινο» σχολείο, καθώς και την ψυχολογική ερμηνεία της συμπεριφοράς εντός των αστικών κέντρων. Η εκδήλωση έκλεισε με παρεμβάσεις εκπαιδευτικών, μαθητών, φοιτητών, προβολές ταινιών μικρού μήκους και συζήτηση, ενώ βραβεύτηκαν τα καλύτερα αναρτημένα πόστερ και φωτογραφίες.

Η ΕΥΑΘ διοργάνωσε την ημερίδα σε συνεργασία με το Συμβούλιο Περιβάλλοντος του ΑΠΘ με αφορμή τη φετινή Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, που γιορτάστηκε στις 5 Ιουνίου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v