Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

EFG: Κατάργηση δικαιώματος παλαιών μετόχων σε ΜΟΔ

Την κατάργηση του δικαιώματος τωn παλαιών μετόχων σε ό,τι αφορά το μετατρέψιμο ομολογιακό δάνειο που είχει αποφασιστεί το 2009 αναμένεται να αποφασίσει η γ.σ. της Eurobank που πραγματοποιείται στις 28/6.

EFG: Κατάργηση δικαιώματος παλαιών μετόχων σε ΜΟΔ
Την τροποποίηση των όρων που αφορούν την έκδοση μετατρέψιμου ομολογιακού δανείου θα αποφασίσουν οι μέτοχοι της Eurobank στην τακτική γ.σ. της τράπεζας που πραγματοποιείται στις 28/6.

Όπως αναφέρει στο πρωινό της report η HSBC, πρόκειται για ΜΟΔ η απόφαση για την έκδοση του οποίου λήφθηκε το 2009 προκειμένου να ενισχυθεί η κεφαλαιακή βάση της τράπεζας. Η επικείμενη τώρα τροποποίηση θα αφορά την κατάργηση του δικαιώματος προτίμησης των παλαιών μετόχων, αφού, λέει η χρηματιστηριακή, η έκδοση θα καλυφθεί μέσω private placement.

Η παλαιά απόφαση που είχε ληφθεί τον Ιούνιο του 2009 είχε εγκρίνει έκδοση ύψους 500 εκατ. ευρώ, ενώ η μετατροπή είχε ορίζοντα πραγματοποίησης την πενταετία. Σύμφωνα με τις προβλέψεις της HSBC, το μετατρέψιμο ομολογιακό δάνειο θα μπορούσε να ενισχύσει τα κεφάλαια Tier I κατά έως 110 μονάδες βάσης.

Η Marfin Analysis, από την πλευρά της, αναφερόμενη στο άλλο θέμα της γ.σ. , δηλαδή την μείωση της ονομαστικής αξίας της μετοχής, αναφέρει ότι ενδεχόμενα η εξέλιξη αυτή «μπορεί να προϊδεάζει για ΑΜΚ».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v