Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΜΥΤΙΛ: Σε εμπορική λειτουργία μονάδα ενέργειας

Σε εμπορική λειτουργία τέθηκε στις 3 Ιουνίου η 2η μονάδα παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, από τις 3 συνολικά που εντάσσονται στην πρώτη φάση του επενδυτικού σχεδίου του τομέα ενέργειας του ομίλου Μυτιληναίου.

ΜΥΤΙΛ: Σε εμπορική λειτουργία μονάδα ενέργειας
Σε εμπορική λειτουργία τέθηκε την Παρασκευή 3 Ιουνίου η 2η μονάδα παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, από τις 3 συνολικά που εντάσσονται στην πρώτη φάση του επενδυτικού σχεδίου του τομέα ενέργειας του ομίλου Μυτιληναίου.
 
Πρόκειται για την πιο σύγχρονη μονάδα συνδυασμένου κύκλου που κατασκευάστηκε ποτέ στην Ελλάδα, με καύσιμο φυσικό αέριο, ονομαστικής ισχύος 444 MW, της οποίας η δοκιμαστική λειτουργία ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία, γεγονός που σηματοδοτεί την ολοκλήρωση και τη λειτουργία του ενεργειακού κέντρου του Αγίου Νικολάου Βοιωτίας.
 
Το ενεργειακό κέντρο θα βοηθήσει σε σημαντικό βαθμό στη διείσδυση του φυσικού αερίου στην ευρύτερη περιοχή, λόγω της λειτουργίας αγωγών μεταφοράς για τις ανάγκες του κέντρου, με αντίστοιχα περιβαλλοντικά και οικονομικά οφέλη για τους κατοίκους.

Την κατασκευή του σταθμού και την άρτια λειτουργία του εξοπλισμού του, ο οποίος ενσωματώνει τεχνολογία αιχμής της GENERAL ELECTRIC (G.E.), της μεγαλύτερης εταιρίας παραγωγής τουρμπίνων παγκοσμίως, εγγυήθηκε και ολοκλήρωσε με απόλυτη επιτυχία η Μέτκα.

Πρωτοπορώντας για άλλη μία φορά, κατασκεύασε την πλέον αποδοτική μονάδα παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας της χώρας, γεγονός που συμβάλλει καθοριστικά στη μείωση του κόστους παραγωγής της προς όφελος των καταναλωτών αλλά και της εθνικής οικονομίας, λόγω της μείωσης στην κατανάλωση φυσικού αερίου για την παραγωγή ίδιας ποσότητας ηλεκτρικής ενέργειας.

Η τοποθέτηση της μονάδας στο νότιο τμήμα της χώρας εγγυάται τη σταθερότητα του συστήματος και την ελαχιστοποίηση των απωλειών ηλεκτρικής ενεργείας, χάρη στην εγγύτητά της στην περιοχή όπου παρατηρείται η μεγαλύτερη κατανάλωση στη χώρα. Ταυτόχρονα, ο μεγάλος βαθμός απόδοσής της συμβάλλει, εκτός των άλλων, στη μείωση της εκπομπής αερίων του θερμοκηπίου, ενώ η ολοκλήρωση του ενεργειακού κέντρου του Αγίου Νικολάου συνέβαλε στην επέκταση του συστήματος Υ/Τ με νέες γραμμές 400 kv.

Η πρώτη φάση του επενδυτικού προγράμματος του ομίλου Μυτιληναίου στην ενέργεια ύψους 1 δισ. ευρώ θα ολοκληρωθεί με τη διαδικασία της δοκιμαστικής λειτουργίας και της τρίτης μονάδας παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στους Αγίους Θεοδώρους, η οποία αναμένεται να λειτουργήσει το δ΄ τρίμηνο του 2011.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v