Όχι Ανωμερίτη στην ιδιωτικοποίηση του ΟΛΠ

Διαχωριστική γραμμή από την κυβερνητική πολιτική τράβηξε πριν από λίγο κατά τη διάρκεια της τακτικής Γ.Σ. του ΟΛΠ ο πρόεδρος και CEO αυτού, ο οποίος τάχθηκε κατά της ιδιωτικοποίησης του οργανισμού. Μέρισμα 0,02 €.

  • της Αλεξάνδρας Γκίτση
Όχι Ανωμερίτη στην ιδιωτικοποίηση του ΟΛΠ
Διαχωριστική γραμμή από την κυβερνητική πολιτική τράβηξε πριν από λίγο κατά τη διάρκεια της ετήσιας τακτικής Γ.Σ. του ΟΛΠ ο πρόεδρος και CEO αυτού, ο οποίος τάχθηκε κατά της ιδιωτικοποίησης του οργανισμού.

Ο κ. Ανωμερίτης επισήμανε ότι η ιδιοκτησία στα δημόσια λιμάνια πρέπει να ανήκει στο Δημόσιο και στην αυτοδιοίκηση, τονίζοντας ότι οφείλουν να διατηρήσουν τον κρατικό χαρακτήρα τους, η διαχείριση όμως να περάσει σε ιδιώτες, μικτά σχήματα και στο Δημόσιο.

Επίσης, πρότεινε να μετατραπούν σε πλήρεις Αρχές Λιμένων, δηλαδή να αναλάβουν και άλλες υπηρεσίες όπως τα τελωνεία και το λιμενικό.

Ο κ. Ανωμερίτης, επιχειρηματολογώντας υπέρ της θέσεώς του, που έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τις προθέσεις της κυβέρνησης, σημείωσε ότι τα λιμάνια της Ευρώπης σε ποσοστό 96% έχουν δημόσιο χαρακτήρα και μόλις το 4% ιδιωτικό.

Ο ίδιος συμπλήρωσε πως το θατσερικό μοντέλο κατέρρευσε (αναφερόμενος στο 4% των λιμένων που είναι ιδιωτικό πανευρωπαϊκά).

Σε ό,τι αφορά τα της Γ.Σ., η οποία δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμη, εγκρίθηκε η διανομή μερίσματος 0,02 ευρώ ανά μετοχή, με έναρξη καταβολής του μερίσματος την 5η Αυγούστου 2011.

Αξίζει τέλος να σημειώσουμε ότι κατά τη διάρκεια της συνέλευσης τον λόγο έλαβε ο πρόεδρος των εργαζομένων του ΟΛΠ, ο οποίος εξέφρασε την πλήρη αντίθεσή τους για την ιδιωτικοποίηση του οργανισμού. Μάλιστα, κάποιοι εργαζόμενοι ανάρτησαν και σχετικό πανό.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v