Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σαραντής Γλυκά:Τι αποφάσισε το ΧΑ για νέες μετοχές

Το ενημερωτικό δελτίο της Σαραντής Βιομηχανία Γλυκών Κουταλιού για την αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου, λόγω συγχώνευσης με απορρόφηση της FEEDUS A.E.B.E., ενέκρινε το Δ.Σ. του Χ.Α. στη σημερινή του συνεδρίαση. Ειδική πρόβλεψη για μέρος των μετοχών αφού διασφαλισθεί η απαιτούμενη διασπορά.

Σαραντής Γλυκά:Τι αποφάσισε το ΧΑ για νέες μετοχές
Το ενημερωτικό δελτίο της Σαραντής Βιομηχανία Γλυκών Κουταλιού για την αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου, λόγω συγχώνευσης με απορρόφηση της FEEDUS A.E.B.E., ενέκρινε το Δ.Σ. του Χ.Α. στη σημερινή του συνεδρίαση.

Η εταιρεία Σαραντής προβαίνει σε αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου, εκδίδοντας 26.138.770 νέες κοινές ονομαστικές μετοχές ονομαστικής αξίας ευρώ 0,30, εκ των οποίων:

* 5.445.577 νέες μετοχές θα λάβουν οι μέτοχοι της απορροφώσας Σαραντής (κάθε 1 παλαιά μετοχή θα ανταλλάσσεται με 0,824275637 νέες μετοχές), σε αντικατάσταση των 6.606.500 παλαιών κοινών ονομαστικών μετοχών και

* 20.693.193 νέες μετοχές θα λάβουν οι μέτοχοι της απορροφώμενης ”FEEDUS A.E.B.E.” (1 παλαιά μετοχή θα ανταλλαγεί με 1,059436153 νέες μετοχές).

Καθόσον η διασπορά των μετοχών της εταιρίας μετά τη συγχώνευση περιορίζεται σε σημαντικά χαμηλότερα επίπεδα από τα ελάχιστα απαιτούμενα, το ΔΣ του ΧΑ αποφάσισε επίσης:

α) την εισαγωγή προς διαπραγμάτευση των 5.445.577 μετοχών, σε αντικατάσταση των 6.606.500 μετοχών που διαπραγματεύονταν και τις οποίες θα λάβουν οι μέτοχοι της απορροφώσας εταιρίας. Η έναρξη διαπραγμάτευσης των μετοχών αυτών θα καθορισθεί από την εκδότρια εταιρία εντός των προσεχών ημερών, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στον Κανονισμό του ΧΑ.

β) Την εισαγωγή 20.693.193 μετοχών συμπληρωματικής σειράς που προέρχονται από τη συγχώνευση με απορρόφηση της εταιρίας ”FEEDUS A.E.Β.Ε.”, με την αναβλητική αίρεση της επίτευξης διασποράς, ανερχόμενης σε ποσοστό 20% του συνόλου των μετοχών της εταιρίας, κατανεμημένο σε 1.000 πρόσωπα, εντός 45 ημερών το αργότερο από την ανακοίνωση της αίρεσης στην εταιρία.

Στη διασπορά δεν θα υπολογίζονται μετοχές που κατέχουν θυγατρικές εταιρίες της εισηγμένης, offshore εταιρίες και λοιπά εξαιρούμενα από τη νομοθεσία πρόσωπα.

Επισημαίνεται, αναφέρεται στην ανακοίνωση του ΧΑ, ότι για τη διάθεση μέρους ή όλου του αριθμού των μετοχών που μπορεί να διατεθεί για την επίτευξη της απαραίτητης διασποράς, δύναται να χρησιμοποιηθεί η υπηρεσία ΗΒΙΠ, η οποία περιγράφεται στον Κανονισμό του ΧΑ.

Σε περίπτωση χρησιμοποίησης της υπηρεσίας ΗΒΙΠ, ορίζεται σαν κατώτατος αριθμός μετοχών που είναι αποδεκτός για τις εντολές κάθε επενδυτή οι 300.

Εφόσον, όπως τονίζεται, η διασπορά δεν επιτευχθεί κατά την ανωτέρω ορισθείσα προθεσμία, οι μετοχές της συμπληρωματικής σειράς θα εισαχθούν στο ΧΑ και ταυτόχρονα το σύνολο των μετοχών της εταιρίας θα ενταχθούν προς διαπραγμάτευση στο μοντέλο ”χαμηλής ρευστότητας” σύμφωνα με τον Κανονισμό του ΧΑ, άρθρα 114 ”Δημοπρασίες λόγω χαμηλής ρευστότητας” και 119, παρ.2, τη Δευτέρα που έπεται της εβδομάδας κατά την οποία έληξε η ως άνω ορισθείσα προθεσμία επίτευξης διασποράς.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v