Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Intralot: Πτώση 54% στα καθαρά κέρδη Q1

Πτώση της τάξεως του 54% κατέγραψαν τα καθαρά κέρδη της Intralot το α΄ τρίμηνο της τρέχουσας χρήσης, λόγω των απωλειών από τις συναλλαγματικές ισοτιμίες.

Intralot: Πτώση 54% στα καθαρά κέρδη Q1
Πτώση της τάξεως του 54% κατέγραψαν τα καθαρά κέρδη της Intralot το α΄ τρίμηνο της τρέχουσας χρήσης, λόγω των απωλειών από τις συναλλαγματικές ισοτιμίες.

Τα καθαρά κέρδη της Intralot υποχώρησαν στα 7 εκατ. ευρώ, ποσό χαμηλότερο των εκτιμήσεων των αναλυτών, οι οποίοι προέβλεπαν ότι θα διαμορφωθούν στα 9,8 εκατ. ευρώ.

Οι πωλήσεις του ομίλου ενισχύθηκαν κατά 32%, στα 301 εκατ. ευρώ, λίγο πάνω από τις προβλέψεις της αγοράς.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών του ομίλου σημείωσε άνοδο κατά 32% σε σχέση με το α΄ τρίμηνο του 2010, φτάνοντας τα 300,9 εκατ. ευρώ. Τα κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) σημείωσαν αύξηση 14,6% και ανήλθαν στα 39 εκατ. συγκριτικά με τα 34 εκατ. το αντίστοιχο περυσινό διάστημα.

Τα κέρδη προ φόρων (EBT) ήταν 16,2 εκατ., παρουσιάζοντας μείωση 41,6% σε σχέση με το α΄ τρίμηνο του 2010, ενώ τα κέρδη μετά φόρων και δικαιωμάτων μειοψηφίας (EAT-am) μειώθηκαν κατά 53,7%, στα 7 εκατ., επηρεασμένα από συναλλαγματικές διαφορές ύψους 5,8 εκατ. ευρώ. 

Τα κέρδη μετά από φόρους και δικαιώματα μειοψηφίας και πριν από συναλλαγματικές διαφορές έφτασαν τα 12,8 εκατ. από 6,7 εκατ. την αντίστοιχη περυσινή περίοδο, σημειώνοντας αύξηση 90,2%. Το τρίμηνο είχε θετικές ταμειακές ροές, καθώς ο καθαρός δανεισμός μειώθηκε κατά 2,7 εκατ., παρά το γεγονός πως επιβαρύνθηκε με επενδύσεις.

Αναφορικά με τη μητρική εταιρία, ο κύκλος εργασιών διαμορφώθηκε στα 26,5 εκατ., σημειώνοντας αύξηση 1,5% σε σχέση με το α΄ τρίμηνο του 2010, ενώ τα κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) μειώθηκαν κατά 66,2% και ανήλθαν στα 2,4 εκατ. ευρώ. 

Τέλος, όσον αφορά στα κέρδη μετά φόρων (EAT), διαμορφώθηκαν στο 0,1 εκατ.

Σχολιάζοντας τα αποτελέσματα του α΄ τριμήνου του 2011, ο διευθύνων σύμβουλος του ομίλου Intralot, κ. Κωνσταντίνος Αντωνόπουλος, δήλωσε: "Είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι με την αύξηση των πωλήσεων και των κερδών προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων κατά τη διάρκεια του α΄ τριμήνου του 2011. Στην ανακοίνωση των ετήσιων αποτελεσμάτων τονίσαμε ότι από το 2011 θα εστιάζαμε ακόμα περισσότερο στη βελτίωση των ταμειακών ροών της εταιρίας. Είμαστε ευχαριστημένοι γιατί επιτύχαμε ήδη αυτόν τον στόχο στα αποτελέσματα του α΄ τριμήνου, καθώς ο καθαρός δανεισμός μειώθηκε, παρά τις υψηλές δαπάνες αυτού του τριμήνου από την έναρξη νέων έργων. Πιστεύουμε ότι τα επόμενα τρίμηνα του 2011 θα υπάρξει ακόμα μεγαλύτερη βελτίωση.

Οι κινήσεις που κάναμε πέρυσι για να βελτιώσουμε τη λειτουργία μας και να αξιοποιήσουμε καλύτερα τους πόρους μας συνεισέφεραν σημαντικά, ώστε να έχουμε αυτά τα αποτελέσματα.
Βραχυμεσοπρόθεσμα, θα εστιάσουμε στην καινοτομία, στην αξιοποίηση των υφιστάμενων έργων, επιλεκτικά στην απελευθέρωση των αγορών και στην ιδιωτικοποίηση των λοταριών, καθώς και στη βελτίωση των ταμειακών ροών, ώστε να αυξήσουμε την αξία που επιφέρουμε στους μετόχους μας".

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v