Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ο ΟΤΕ δεν καταθέτει πρόταση για Romtelecom

O OTE δεν θα καταθέσει πρόταση για το 46% της Romtelecom, το οποίο βρίσκεται στην κατοχή του υπουργείου Τεχνολογίας και Επικοινωνιών της Ρουμανίας. Ο ΟΤΕ κατέχει ήδη το 54,01% της Romtelecom.

Ο ΟΤΕ δεν καταθέτει πρόταση για Romtelecom
O OTE αποφάσισε να μην υποβάλλει πρόταση για την εξαγορά του 46% της ρουμανικής Romtelecom, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Mediafax το οποίο επικαλείται δηλώσεις του υπουργού Τεχνολογίας και Επικοινωνιών της Ρουμανίας.

Ο Ρουμάνος υπουργός, Valerian Vete, δήλωσε τη Δευτέρα ότι ο ΟΤΕ εκτιμά ότι η χρονική στιγμή δεν είναι η κατάλληλη και πρόσθεσε πως περισσότερες πληροφορίες για την απάντηση του ΟΤΕ θα είναι διαθέσιμες αργότερα εντός της ημέρας.

Σημειώνεται ότι η Ρουμανία θέλει να πουλήσει το μερίδιο της στην Romtelecom και είχε ζητήσει από τον ΟΤΕ να παρουσιάσει μια πρόταση εξαγοράς ως τα τέλη Μαϊου.

Ο Οργανισμός Τηλεπικοινωνιών Ελλάδας κατέχει ήδη το 54,01% της Romtelecom, ενώ το υπόλοιπο ποσοστό ανήκει στο υπουργείο Τεχονολογίας και Επικοινωνιών της Ρουμανίας.

Το υπουργείο της Ρουμανίας, το οποίο υπολογίζει την αξία των μετοχών στο 1 δισ. ευρώ, είχε ανακοινώσει στα μέσα Φεβρουαρίου ότι βρίσκεται σε συζητήσεις με επενδυτικές τράπεζες για την εισαγωγή των μετοχών της Romtelecom στο χρηματιστήριο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v