Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Alpha Bank: Προετοιμασίες για ΑΜΚ και ΜΟΔ

Θέμα αύξησης μετοχικού κεφαλαίου έως του ποσού του νυν καταβεβλημένου κοινού μετοχικού κεφαλαίου και έκδοσης ομολογιακού δανείου θέτει στη Γ.Σ. της 21ης Ιουνίου η Alpha Bank. Στην ατζέντα και αγορά προνομιούχων Δημοσίου.

Alpha Bank: Προετοιμασίες για ΑΜΚ και ΜΟΔ
Θέμα αύξησης μετοχικού κεφαλαίου, έκδοσης ομολογιακού δανείου και εξαγοράς των προνομιούχων μετοχών του Δημοσίου θέτει στη Γ.Σ. της 21ης Ιουνίου η Alpha Bank, όπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση.

Ειδικότερα, η επικείμενη γενική συνέλευση καλείται να αποφασίσει την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου "έως του ποσού του νυν καταβεβλημένου κοινού μετοχικού κεφαλαίου της τραπέζης" και να παράσχει σχετική εξουσιοδότηση στο Δ.Σ. για υλοποίηση της απόφασης εντός 12 μηνών.

Η κάλυψη της αύξησης θα πραγματοποιηθεί με καταβολή μετρητών μετά δικαιώματος προτιμήσεως υπέρ των κοινών και (μετά τη μη άσκηση του δικαιώματος αυτών) των προνομιούχων μετόχων.

Παράλληλα, η Γ.Σ. καλείται να εγκρίνει την έκδοση και διάθεση με ιδιωτική τοποθέτηση ομολογιακού δανείου, ποσού κεφαλαίου έως ποσοστού 10% επί του νυν καταβεβλημένου συνολικού μετοχικού κεφαλαίου, μετατρέψιμου σε κοινές μετά ψήφου μετοχές, με κατάργηση του δικαιώματος προτιμήσεως των παλαιών μετόχων.

Ακόμη, καλείται να εγκρίνει την εξαγορά υπό της τραπέζης των προνομιούχων μετοχών εκδόσεως της ιδίας και κυριότητος του ελληνικού δημοσίου. 

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v