Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Βουρλούμης: ”Ζημιές 21 εκ. ευρώ το 2004” (update)

Το σχέδιο εθελουσίας εξόδου που αριθμεί 6.200 άτομα και κοστολογείται 1,5 δισ. ευρώ, αλλά και προβλέψεις ότι ο ΟΤΕ θα εμφανίσει για το 2004 ζημιές 21 εκατ. ευρώ παρουσίασε ο Π. Βουρλούμης στην ΟΜΕ -ΟΤΕ, σύμφωνα με συνδικαλιστικές πηγές. Τι λέει η διοίκηση του ΟΤΕ για το περιεχόμενο της συνάντησης.

Βουρλούμης: ”Ζημιές 21 εκ. ευρώ το 2004” (update)
Ζημιές 21 εκατ. ευρώ για τη χρήση του 2004 προέβλεψε ο πρόεδρος του ΟΤΕ, Π. Βουρλούμης, μιλώντας σε συνδικαλιστές της ΟΜΕ - ΟΤΕ, ενώ γνωστοποίησε και το σχέδιό του για το πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου εργαζομένων, που ανέρχεται στα 6.200 άτομα.

Σύμφωνα με το σχέδιο αυτό, το οποίο διέρρευσαν συνδικαλιστές, προβλέπεται αποχώρηση 6.200 εργαζομένων, πράγμα που σημαίνει ότι πρέπει να αποχωρήσουν όλοι όσοι έχουν συμπληρώσει τα 50 έτη της ηλικίας τους και 27 χρόνια προϋπηρεσίας.

Ο κ. Βουρλούμης επιβεβαιώνει τη συνάντηση, πλην όμως κάνει λόγο πως πρόκειται για σενάρια της διοίκησης αναφορικά με τα θέματα της αναδιοργάνωσης και της εθελουσίας εξόδου.

Παράλληλα, ο κ. Βουρλούμης, σύμφωνα πάντα με τα όσα διαρρέουν κύκλοι των συνδικαλιστών που ήσαν παρόντες στη συνάντηση, έκανε λόγο για σημαντικές ζημίες του ΟΤΕ κατά την τρέχουσα χρήση και χρησιμοποίησε, καθώς φαίνεται το επιχείρημα αυτό, προκειμένου να πείσει τους εργαζόμενους ότι πρέπει να προχωρήσει άμεσα στο σχέδιο περικοπής εργαζομένων προκειμένου να εξυγιάνει τα οικονομικά του Οργανισμού.

Οι ζημιές για το 2004, σύμφωνα πάντα με τα όσα διέρρευσαν κύκλοι των συνδικαλιστών, θα φτάσουν τα 21 εκατ. ευρώ και ως εκ τούτου ο Οργανισμός δεν αναμένεται να δώσει μέρισμα για τη χρήση του 2004.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι συνδικαλιστές του Οργανισμού δεν βλέπουν θετικά το νέο σχέδιο και αύριο αναμένεται να συνεδριάσει το Δ.Σ. του σωματείου τους προκειμένου αν αποφασίσουν τον τρόπο αντίδρασής τους.

Σύμφωνα πάντα με πληροφορίες, οι εργαζόμενοι εξετάζουν το ενδεχόμενο να στείλουν επιστολή στον υπουργό οικονομίας, κ. Γ. Αλογοσκούφη, καθώς όπως διαρρέουν συγκεκριμένοι κύκλοι, δεν βρίσκουν κοινή συνισταμένη στις διαπραγματεύσεις τους με τον κ. Βουρλούμη.

Πάντως, ο κ. Βουρλούμης θεωρεί ότι πρέπει να προχωρήσει άμεσα στο σχέδιο περικοπής εργαζομένων προκειμένου να εξυγιάνει τα οικονομικά του Οργανισμού.

Το συνολικό ύψος της αποζημίωσης εκτιμάται ότι θα ξεπεράσει το 1,5 δισ. ευρώ.

Κύκλοι του υπουργείου Μεταφορών διέρρευσαν σχετικά ”ότι ο υπουργός δεν έχει καμμία ανάμιξη με το θέμα που αφορά αποκλειστικά και μόνο τον ΟΤΕ”, ενώ αρνήθηκαν οποιοδήποτε σχόλιο ανώτατα στελέχη του ΟΤΕ.

* Η απάντηση του ΟΤΕ

Μετά από αίτηση του euro2day.gr προς τον κ Βουρλούμη να σχολιάσει τα γραφόμενα, η εκπρόσωπος τύπου του ΟΤΕ εξέδωσε την ανακοίνωση:

”Ο ΟΤΕ ανακοινώνει ότι σε συνάντηση με το προεδρείο της ΟΜΕ - ΟΤΕ, η διοίκηση του οργανισμού διατύπωσε ορισμένα σενάρια σχετικά με τα θέματα της αναδιοργάνωσης και της εθελουσίας εξόδου προκείμενου ο ΟΤΕ να αντεπεξέλθει στις συνθήκες της απελευθερωμένης τηλεπικοινωνιακής αγοράς.

Οποιαδήποτε άλλα σχόλια είδαν το φως της δημοσιότητας σχετικά με οικονομικά στοιχεία και προβλέψεις δεν αποτελούν την επίσημη θέση του ΟΤΕ, η οποία καταγράφεται στις τριμηνιαίες ανακοινώσεις των οικονομικών αποτελεσμάτων.

Σταμάτης Ζαχαρός

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v