Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ιατρικό: ”Δεν παραχωρείται ποσοστό”

Δεν υπάρχει κανένα θέμα εκχώρησης ποσοστού από το βασικό μέτοχο σε ”στρατηγικό επενδυτή”, πολύ δε περισσότερο του management, υπογράμμισε η διοίκηση της εταιρίας Ιατρικό Αθηνών σε επιστολή της προς το ΧΑ. Τι δηλώνει για την εξυπηρέτηση του κοινοπρακτικού δανείου.

Ιατρικό: ”Δεν παραχωρείται ποσοστό”
Δεν υπάρχει κανένα θέμα εκχώρησης ποσοστού από το βασικό μέτοχο σε ”στρατηγικό επενδυτή”, πολύ δε περισσότερο του management, υπογράμμισε η διοίκηση της εταιρίας Ιατρικό Αθηνών, σε απάντηση δημοσιευμάτων των εφημερίδων Ισοτιμία (Σαβ. 18/9/2004) και Ημερησία (Παρ 24/9/2004).

Όπως χαρακτηριστικά τονίζεται σε ανακοίνωσή της προς το ΧΑ, ο βασικός μέτοχος (Οικ. Γ. Αποστολοπουλου) όχι μόνο δεν έχει μειώσει την θέση στο μετοχικό κεφάλαιο, αλλά αντίθετα την έχει αυξήσει και μάλιστα μέσα σε αυτό το δύσκολο οικονομικό περιβάλλον (από περίπου 55,6% σε 59,1%).

Επίσης, σχετικά με το θέμα του δανεισμού, η διοίκηση της εταιρίας επισημαίνει, ότι το κοινοπρακτικό δάνειο εξυπηρετείται στο ακέραιο και ποτέ δεν τέθηκε κάποια περαιτέρω αξίωση από τις συμμετέχουσες τράπεζες.

Παράλληλα, τονίζεται, ότι τα αποτελέσματα του 3μηνου καθώς και του 6μηνου του 2004 δείχνουν μια ιδιαίτερα αυξημένη κερδοφορία, όπως αύξηση λειτουργικών κερδών κατά 28,56% και αύξηση κερδών προ φόρων κατά 32,29%, και σίγουρα θέτουν, όπως αναφέρεται, τις καλύτερες βάσεις για την πιο πέρα αύξηση τ ης ταμειακής θέσης της εταιρίας.

Επιπλέον αναφέρεται, ότι τα πάγια της εταιρείας ανέρχονται με βάση την δημοσιευμένη λογιστική κατάσταση του 6μηνου σε περίπου 200 εκατ. ευρώ, και η εμπορική τους αξία είναι σημαντικά υψηλότερη.

Συνεπώς, διευκρινίζεται στην ανακοίνωση, όλα τα πιο πάνω, αληθή και ακριβή δεδομένα, αντικατοπτρίζουν την σημερινή πραγματικότητα και τις θετικές προοπτικές που υπάρχουν, μέρος των οποίων έχει ήδη καταγραφεί στις λογιστικές καταστάσεις.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v