Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Φουρλής: Επενδύσεις 75 εκατ.το 2011 στο εξωτερικό

Επενδύσεις ύψους 70-75 εκατ.ευρώ που κατά κύριο λόγο θα κατευθυνθούν στις αγορές του εξωτερικού προκειμένου να ενισχύσουν την παρουσία του στη ΝΑ Ευρώπη, υλοποιεί το 2011 ο όμιλος Φουρλή.

Φουρλής: Επενδύσεις 75 εκατ.το 2011 στο εξωτερικό
Επενδύσεις ύψους 70-75 εκατ.ευρώ που κατά κύριο λόγο θα κατευθυνθούν στις αγορές του εξωτερικού προκειμένου να ενισχύσουν την παρουσία του στη ΝΑ Ευρώπη, υλοποιεί το 2011 ο όμιλος Φουρλή, σύμφωνα με τα όσα ανέφερε η διοίκηση του στην τηλεδιάσκεψη ενημέρωσης για τα αποτελέσματα του α’ τριμήνου του 2011.

Σύμφωνα με τον CEO του ομίλου κ. Απ. Πεταλά το 2012 το 25% του EBITDA του ομίλου εκτιμάται ότι θα προέρχεται από το εξωτερικό και ειδικότερα από Κύπρο, Ρουμανία, Βουλγαρία και Τουρκία, χώρα όπου προσφάτως ο όμιλος επεκτάθηκε αναλαμβάνοντας την ανάπτυξη της Intersport.

Ειδικότερα, ο όμιλος για το 2011 ως προτεραιότητα θέτει την ολοκλήρωση της επένδυσης στη Βουλγαρία για το πρώτο ΙΚΕΑ στη Σόφια, την έναρξη της δραστηριότητας με 20 σημεία πώλησης Intersport από 1ης Ιουλίου στην Τουρκία, τη δημιουργία ακόμη 4-5 νέων σημείων της αλυσίδας αθλητικών στο εξωτερικό καθώς και των 5 πρώτων σημείων της αλυσίδας ένδυσης New Look σε Ρουμανία και Βουλγαρία.

Συγκεκριμένα για την Νew Look και την επέκταση του ομίλου στο χώρο της ένδυσης, ο κ.Πεταλάς εκτίμησε ότι σε βάθος δεκαετίας η συγκεκριμένη δραστηριότητα θα αποκτήσει το μέγεθος και τη βαρύτητα που έχει σήμερα για τον όμιλο η Intersport.

Πέραν των προγραμματισμένων επενδύσεων ο όμιλος βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις για την απόκτηση χώρων που θα στεγάσουν νέα καταστήματα ΙΚΕΑ σε Βάρνα και Κρήτη, χωρίς ωστόσο να συνυπολογίζει στο βασικό του επενδυτικό πρόγραμμα τη συγκεκριμένη δαπάνη.

Πέραν των αναπτυξιακών σχεδίων, η διοίκηση του ομίλου αναφέρθηκε στο αδύναμο α’ τρίμηνο του 2011, δίνοντας έμφαση στις απώλειες κυρίως στην ΙΚΕΑ. Απέδωσε την επίδοση αφενός στην κακή οικονομική συγκυρία και στην πτώση της κατανάλωσης αλλά και στην εποχικότητα. Ανέφερε δε ότι τον Απρίλιο, όπου συνέπεσε το Πάσχα, παρατηρήθηκε σαφής βελτίωση πωλήσεων σε ΙΚΕΑ και Intersport. Υπογραμμίστηκε δε ότι και τα δύο δίκτυα παρουσίασαν αύξηση επισκεψιμότητας κατά 7%, παρά την πίεση στις πωλήσεις.

Όσον αφορά τη χρηματοοικονομική εικόνα, η διοίκηση του ομίλου υποστήριξε ότι παρά τις υψηλές επενδύσεις, ο καθαρός δανεισμός της θα μειωθεί από τα επίπεδα των 153 εκατ.ευρώ όπου βρίσκεται σήμερα, ευνοημένος και από κεφάλαια ύψους 30-35 εκατ.ευρώ που θα απελευθερωθούν από τη δραστηριότητα της χονδρικής ηλεκτρικών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v