Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Eurobank: Τι ειπώθηκε στη Τηλεδιάσκεψη

«Δεν μπορούμε να πάρουμε θέση για το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο καθώς δεν γνωρίζουμε ακόμη τις λεπτομέρειες της διαδικασίας, παρα μόνο την εξαγγελία της κυβέρνησης», τόνισαν τα υψηλόβαθμα στελέχη της Eurobank.

Eurobank: Τι ειπώθηκε στη Τηλεδιάσκεψη
«Δεν μπορούμε να πάρουμε θέση για το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο καθώς δεν γνωρίζουμε ακόμη τις λεπτομέρειες της διαδικασίας, παρα μόνο την εξαγγελία της κυβέρνησης», τόνισαν τα υψηλόβαθμα στελέχη της Eurobank κατά τη διάρκεια της παρουσίασης των αποτελεσμάτων στους αναλυτές.

«Πιστεύουμε ότι το ελληνικό χρέος είναι βιώσιμο και θα εξυπηρετηθεί χωρίς να χρειασθεί haircut ή οποιαδήποτε άλλη εναλλακτική λύση», τόνισε ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος της Eurobank Βύρων Μπαλλής, συστήνοντας στην κυβέρνηση να προχωρήσει με τόλμη στις μεταρρυθμίσεις...

Όσο για την συνολική έκθεση της τράπεζας σε ελληνικά ομόλογα ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος της Eurobank Νίκος Καραμούζης τόνισε ότι σήμερα η τράπεζα έχει συνολική έκθεση σε ελληνικά κρατικά ομόλογα της τάξεως των 6 δισ. ευρώ.

Σε ό,τι αφορά το νέο πακέτο εγγυήσεων ο κ. Καραμούζης τόνισε ότι οι διαδικασίες θα έχουν ολοκληρωθεί μετά τις 20 Ιουνίου ενώ υπογράμμισε ότι η τράπεζα εξετάζει μία σειρά από εναλλακτικές πηγές ρευστότητας όπως καλλυμένες ομολογίες με εγγύηση δάνεια από τις θυγατρικές, καλυμμένες ομολογίες από το ελληνικό χαρτοφυλάκιο αλλά κ.ά.

Δάνεια

Τον τελευταίο ενάμιση χρόνο η τράπεζα έχει προχωρήσει σε αναδιάρθρωση δανείων όλων των κατηγοριών και νομισμάτων ύψους 2,3 δισ. ευρώ.

Καταθέσεις

Το τελευταίο χρονικό διάστημα οι τράπεζες έχουν «χάσει» 2 δισ. ευρώ καταθέσεις, με τα μισά και λίγο περισσότερα να αποτελούν κρατικές καταθέσεις.

Επιπλέον η Πόλα Χατζηβασιλείου ανέφερε: «Πιστεύουμε ότι δεν θα υπάρξει κανένα πρόβλημα με τα stress test καθώς μέχρι τώρα η κεφαλαιακή μας θέση είναι υψηλότερη κατά 100 μ.β. σε σχέση με το προηγούμενο test”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v