Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σάλλας: "Δεν υπάρχει περιθώριο χρόνου"

«Δεν υπάρχει κανένα περιθώριο χρόνου και καμία πολυτέλεια χρόνου και οφείλουμε όλοι να κινηθούμε αποτελεσματικά», τόνισε πριν από λίγο στην ετήσια Γ.Σ. των μετόχων της Τρ. Πειραιώς ο πρόεδρος του ομίλου Μ. Σάλλας.

Σάλλας: Δεν υπάρχει περιθώριο χρόνου
«Δεν υπάρχει κανένα περιθώριο χρόνου και καμία πολυτέλεια χρόνου και οφείλουμε όλοι να κινηθούμε αποτελεσματικά», τόνισε πριν από λίγο στην ετήσια Γ.Σ. των μετόχων της Τράπεζας Πειραιώς ο πρόεδρος του ομίλου, κ. Μ. Σάλλας.

Η χώρα, είπε, είναι αντιμέτωπη με το μεγάλο στοίχημα της μείωσης του ελλείμματος διαχείρισης του χρέους και της πραγματοποίησης των διαρθρωτικών αλλαγών. Πρέπει όλοι να εργαστούμε προς αυτήν την κατεύθυνση.

Εμείς, πρόσθεσε, είμαστε αισιόδοξοι και εργαζόμαστε και συνεισφέρουμε προς την κατεύθυνση της αμυντικής θωράκισης της χώρας.

Σχολιάζοντας το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα που αναμένεται να ανακοινώσει η κυβέρνηση την επόμενη εβδομάδα, ο κ. Σάλλας υπογράμμισε: «Η επόμενη εβδομάδα είναι κρίσιμη για την οικονομία του τόπου. Θα ληφθούν σοβαρές αποφάσεις, οι οποίες θα αποτυπωθούν στο μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα που πιστεύουμε ότι θα βγάλει τη χώρα από την κρίση».

Τέλος, δεν παρέλειψε να επισημάνει ότι η μετάθεση των ανακοινώσεων του μεσοπρόθεσμου προγράμματος για την επόμενη εβδομάδα είχε ως συνέπεια η τράπεζα να μην το εντάξει στη στρατηγική που παρουσιάζει σήμερα στο σώμα των μετόχων.

Παίρνοντας τον λόγο ο CEO του ομίλου της Τρ. Πειραιώς, κ. Στ. Λεκκάκος, τόνισε ότι το ελληνικό τραπεζικό σύστημα έχει δείξει μεγάλη ανθεκτικότητα σήμερα, παρά τις αρνητικές συνέπειες τις οποίες έχει υποστεί λόγω της δημοσιονομικής κατάστασης που χαρακτηρίζει τη χώρα αλλά και της αιμορραγίας που σημειώνεται εδώ και ενάμιση χρόνο στις καταθέσεις.

Κλείνοντας τις εργασίες της Γ.Σ. και απαντώντας στις ερωτήσεις των μετόχων, ο κ. Σάλλας ζήτησε για μία ακόμη φορά να υπάρξει σύμπνοια και σύνεση από όλους. Εργοδότες, εργαζόμενους, επιχειρηματίες και κυβέρνηση.

Γιατί διαφορετικά, όπως τόνισε, δεν θα υπάρχει έξοδος από την κρίση.

Μάλιστα, δήλωσε χαρακτηριστικά, ότι η τακτική του να σηκώνω "κόκκινη κάρτα" για πράξεις του παρελθόντος δεν οδηγεί πουθενά. Χρειάζεται σύμπνοια και σώφρονα διαχείριση.

Για τις συγχωνεύσεις, είπε ότι ο όμιλος της Τρ. Πειραιώς ήταν πάντα πρωτοπόρος σε τέτοιου είδους κινήσεις, εξάλλου το απέδειξε πριν λίγο καιρό όταν κατέθεσε την πρόταση για την εξαγορά της Αγροτικής και του ΤΤ.

Τέλος, για τις εγγυήσεις είπε ότι είναι αναγκαίες, καθώς οι διεθνείς αγορές έχουν κλείσει για το ελληνικό τραπεζικό σύστημα και όσον αφορά το reverse split υπογράμμισε ότι και αυτό είναι αναγκαίο προκειμένου η ονομαστική αξία να μην πέσει κάτω από το 1 ευρώ.

Τέλος, στο Sabbatical ανταποκρίθηκαν 150 νέοι εργαζόμενοι.

--- Η ανακοίνωση της Τράπεζας Πειραιώς

Πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί η τακτική Γενική Συνέλευση των μετόχων της Τράπεζας Πειραιώς, η οποία ενέκρινε τον απολογισμό της Τράπεζας για την χρήση του 2010, καθώς και τις κατευθύνσεις της Διοίκησης για το 2011.

Επίσης η Γενική Συνέλευση των μετόχων ενέκρινε την πρόταση του Διοικητικού Συμβουλίου για αύξηση της ονομαστικής αξίας κάθε κοινής μετοχής από 0,30 σε 1,20 ευρώ ανά μετοχή, με ταυτόχρονη μείωση του αριθμού των κοινών μετοχών της Τράπεζας από 1.143.326.564 σε 285.831.641 (reverse split).

Ακόμη στη Γενική Συνέλευση ανακοινώθηκε η εκλογή των κ.κ. Jiri Smejc και Konstantin Yanakov ως μη εκτελεστικών μελών του Δ.Σ. της Τράπεζας.

Τέλος η ΓΣ της Τράπεζας Πειραιώς αποφάσισε τη μη διανομή μερίσματος για το έτος χρήσης 2010.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v