Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Lamda: Πτώση 11% στις πωλήσεις εμπορικών κέντρων

Συνεχίστηκε και στο α’ τετράμηνο του έτους η πτωτική πορεία του τζίρου που πραγματοποίησαν τα καταστήματα στα μεγάλα εμπορικά κέντρα της χώρας. Το 2012 ενδέχεται να υπάρξει ανάκαμψη στις λιανικές πωλήσεις.

  • του Φάνη Γαβρινιώτη
Lamda: Πτώση 11% στις πωλήσεις εμπορικών κέντρων
Συνεχίστηκε και στο α’ τετράμηνο του έτους η πτωτική πορεία του τζίρου που πραγματοποίησαν τα καταστήματα στα μεγάλα εμπορικά κέντρα της χώρας.

Σύμφωνα με τη διοίκηση της Lamda Development, η μέση μείωση του τζίρου στο The Mall Athens, Mediterranean Cosmos ανήλθε στο διάστημα Ιανουαρίου – Απριλίου στο 11%, ενώ σταθεροποίηση υπήρξε σε ό,τι αφορά τα έσοδα των καταστημάτων στο Golden Hall.

Όπως εκτίμησε η διοίκηση της Lamda Development στη σημερινή Γ.Σ., το 2012 ενδέχεται να υπάρξει ανάκαμψη στις λιανικές πωλήσεις.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το 2010 τα τρία εμπορικά κέντρα της εισηγμένης παρουσίασαν συνολικό τζίρο 700 εκατ. ευρώ, ο οποίος ωστόσο, ήταν μειωμένος κατά 8,8% σε σχέση με το 2009 (εξαίρεση παρουσίασε το Golden Hall, όπου οι πωλήσεις εμφάνισαν μικρή αύξηση της τάξης του 2,5%).

Η Lamda Development έχει αυτή τη στιγμή διαθέσιμα 150 εκατ. ευρώ, ωστόσο, δεν σχεδιάζει να προχωρήσει στην υλοποίηση νέων έργων το επόμενο διάστημα (ιδίως στο εξωτερικό) εάν προηγουμένως δεν εξασφαλίσει ικανοποιητικό επίπεδο πωλήσεων και μισθώσεων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v