Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΟΤΕ: Αγωνίας συνέχεια για Rom Telecom

Σε συνέχειες θα παιχτεί, όπως όλα δείχνουν, το… έργο της εξαγοράς της Rom Telecom από τον ΟΤΕ. Η πρόταση δεν κατατέθηκε χθες, αλλά αναμένεται να κατατεθεί την επόμενη εβδομάδα

ΟΤΕ: Αγωνίας συνέχεια για  Rom Telecom
Σε συνέχειες θα παιχτεί, όπως όλα δείχνουν, το… έργο της εξαγοράς της Rom Telecom από τον ΟΤΕ ο οποίος αναμένονταν χθες να καταθέσει την οικονομική πρότασή του για το 46% της εταιρείας ωστόσο αυτό δεν έγινε και τελικά η πρόταση αναμένεται να κατατεθεί την επόμενη εβδομάδα.

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΤΕ κ. Μιχάλης Τσαμάζ και ο εκτελεστικός αντιπρόεδρος της Deutsche Telekom Ρόλαντ Μάλερ βρέθηκαν χθες στο Βουκουρέστι όπου και είχαν συνάντηση με τον υπουργό Επικοινωνιών της Ρουμανίας. Ο κ. Τσαμάζ σε δηλώσεις του στα τοπικά μέσα ενημέρωσης απέφυγε να κάνει οποιαδήποτε αναφορά στην ουσία της πρότασης του ΟΤΕ περιοριζόμενος να δηλώσει ότι οι δύο πλευρές είχαν «μια εποικοδομητική συνάντηση στο πλαίσιο της προετοιμασίας γραπτής πρότασης από πλευράς ΟΤΕ για το μέλλον των επενδύσεων του στη Ρουμανία».

Η δήλωσή αυτή εκτιμάται ότι μπορεί να αφορά στην κατάθεση μιας πρότασης η οποία θα περιλαμβάνει την συγχώνευση της Rom Τelecom με την εταιρεία κινητής τηλεφωνίας Cosmote Romania η οποία ανήκει κατά 100% στον Όμιλο ΟΤΕ.

Η Cosmote Ρουμανίας σύμφωνα με τα στοιχεία που αφορούν το πρώτο τρίμηνο του έτους έχει 6,6 εκατομμύρια συνδρομητές, με τους πελάτες συμβολαίου να αποτελούν το 22,4% του συνόλου. Στο τρίμηνο η εταιρεία είχε έσοδα 107,3 εκατομμύρια ευρώ. Τα έσοδα από υπηρεσίες σημείωσαν πτώση 1,5%, κυρίως λόγω της οικονομικής κρίσης αλλά και εξαιτίας της επιθετικής πολιτικής στην καρτοκινητή.

Πάντως η κερδοφορία EBITDA, εξαιρουμένης της επίδρασης του προγράμματος εθελουσίας εξόδου στο Α’ τρίμηνο του 2010, διπλασιάστηκε σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό τρίμηνο, κάτι που αποδίδεται στην εξαγορά και επιτυχημένη ενσωμάτωση της εταιρείας Zapp.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v