Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

D.T.: Θα σεβαστούμε τη συμφωνία για ΟΤΕ

Τα πράγματα στη θέση τους αναφορικά με το ζήτημα της αγοράς επιπλέον ποσοστού του ΟΤΕ έβαλε χθες ο εκπρόσωπος της Deutsche Telekom, που ξεκαθάρισε ότι δεν τίθεται θέμα η γερμανική εταιρία να μην τηρήσει τις υποχρεώσεις της.

  • της Μάρως Τσαντήλα
D.T.: Θα σεβαστούμε τη συμφωνία για ΟΤΕ
Τα πράγματα στη θέση τους αναφορικά με το ζήτημα της αγοράς επιπλέον ποσοστού του ΟΤΕ έβαλε χθες ο εκπρόσωπος της Deutsche Telekom, ο οποίος ξεκαθάρισε ότι δεν τίθεται θέμα η γερμανική εταιρία να μην τηρήσει τις υποχρεώσεις που απορρέουν από την υπογραφείσα το 2008 συμφωνία.

Ο κ. Τ. Leigers μιλώντας στο Bloomberg απάντησε στις αναφορές δημοσιεύματος της εφημερίδας "Financial Times Deutschland", ξεκαθαρίζοντας ότι η D.T. θα σεβαστεί τη συμφωνία μετόχων με το ελληνικό δημόσιο και θα προχωρήσει στην εξαγορά της δεύτερης option του 10% όταν η κυβέρνηση αποφασίσει να την ενεργοποιήσει. Επιπλέον, ο ίδιος υπογράμμισε ότι η γερμανική επιχείρηση δεν σχεδιάζει να αγοράσει επιπλέον μετοχές του ΟΤΕ από την αγορά.

Πάντως, σχεδόν βέβαιο είναι ότι κλιμάκιο της D.T. που θα αφιχθεί στην Αθήνα στο τέλος του έτους θα επιχειρήσει, σε συνεργασία με το υπουργείο Οικονομικών, να βάλει τη συμφωνία σε νέο πλαίσιο, αφού υπό το υφιστάμενο καθεστώς αντιμετωπίζει προβλήματα αποδοτικότητας. Το ζήτημα της μονιμότητας του προσωπικού και το αυστηρό ρυθμιστικό καθεστώς είναι βέβαιο ότι θα τεθούν στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης.

--- Rom Telecom: διαφορά στην αποτίμηση

Εν τω μεταξύ, εξελίξεις, όπως προανήγγειλε ο κ. Μιχάλης Τσαμάζ πριν από μία εβδομάδα, θα πρέπει να αναμένονται τις επόμενες μέρες σε σχέση με το ζήτημα εξαγοράς του 46% της Rom Telecom που πουλά η κυβέρνηση της χώρας.

Σύμφωνα με πληροφορίες που διακινούνται ευρέως στη ρουμανική αγορά, η προσφορά του ΟΤΕ δεν θα υπερβαίνει τα 350 εκατομμύρια ευρώ. Η αποτίμηση αυτή απέχει κατά πολύ από το 1 δισ. που είχε θέσει ως στόχο η κυβέρνηση της Ρουμανίας, ποσό το οποίο από την αρχή είχε θεωρηθεί εξωπραγματικό από την πλευρά του ΟΤΕ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v