Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΟΤΕ: Υποβάθμιση από Moody΄s σε Βa1

Σε Βa1 από Baa3 υποβάθμισε την πιστοληπτική αξιολόγηση του ΟΤΕ η Moodys ενώ διατηρεί την εταιρία στον προθάλαμο περαιτέρω υποβάθμισης, αναφέρει η εταιρία.

ΟΤΕ: Υποβάθμιση από Moody΄s σε Βa1
Κατά μία βαθμίδα, σε Βa1 από Baa3 υποβάθμισε την πιστοληπτική αξιολόγηση του ΟΤΕ η Moody's ενώ διατηρεί την εταιρία στον προθάλαμο περαιτέρω υποβάθμισης.

Ο οίκος σημειώνει ότι η υποβάθμιση αντανακλά την απόδοση του ΟΤΕ στο α' τρίμηνο, καθώς τα έσοδα και οι ταμειακές ροές του οργανισμού επιδεινώθηκαν με ταχύτερο ρυθμό σε σχέση με τις προσδοκίες. 

Παράλληλα, επισημαίνει τη χαμηλή "ορατότητα" για τα μελλοντικά μεγέθη του ΟΤΕ τη στιγμή που η συρρίκνωση στην εγχώρια κατανάλωση λόγω των μέτρων λιτότητας αναμένεται να επηρεάσει δυσμενώς τα μελλοντικά έσοδα και ταμειακές ροές της εταιρίας.

"Η Moodys εκτιμά ότι η λειτουργική απόδοση του ΟΤΕ θα συνεχίσει να επηρεάζεται αρνητικά από τις αντίξοες μακροοικονομικές συνθήκες, τον έντονο ανταγωνισμό σε όλους τους τομείς δραστηριοποίησης και τους συνεχιζόμενους ρυθμιστικούς περιορισμούς", σημειώνει ο αναλυτής του οίκου, Carlos Winzer. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v