Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΟΤΕ: Διαγωνισμός γ’ γενιάς κινητής στη Βουλγαρία

Στο διαγωνισμό για την πώληση αδειών κινητής τηλεφωνίας τρίτης γενιάς στη Βουλγαρία θα συμμετάσχει μάλλον ο ΟΤΕ, μέσω της θυγατρικής του Globul. Η άδεια διαρκεί δύο έτη και η τιμή εκκίνησης ξεκινά από τα 70 εκατ. λέβα.

ΟΤΕ: Διαγωνισμός γ’ γενιάς κινητής στη Βουλγαρία
Η βουλγαρική κυβέρνηση θα πραγματοποιήσει την ερχόμενη εβδομάδα τον διαγωνισμό για την πώληση δύο αδειών κινητής τηλεφωνίας τρίτης γενιάς, με τον ΟΤΕ να συμμετέχει κατά πάσα πιθανότητα, όπως τονίζεται σε τηλεγράφημα του Reuters, που επικαλείται δημοσιεύματα του βουλγαρικού τύπου.

Η κάθε άδεια, διάρκειας 20 ετών, θα δημοπρατηθεί με τιμή εκκίνησης τα 70 εκατ. λέβα και θα κατακυρωθεί έως τα τέλη του έτους, γράφει η εφημερίδα ”Sega”, επικαλούμενη την επικεφαλής της επιτροπής τηλεπικοινωνιών της Βουλγαρίας, Gergana Surbova.

O υπουργός τηλεπικοινωνιών Nikolai Vassilev έχει δηλώσει ότι οι δύο εταιρίες που δραστηριοποιούνται στην κινητή τηλεφωνία στη Βουλγαρία, η Mobiltel και η Globul, θυγατρική του ΟΤΕ είναι προφανώς υποψήφιοι στον διαγωνισμό.

Οι άδειες τρίτης γενιάς, που επιτρέπουν την μεταφορά δεδομένων, όπως ήχου και εικόνας, με μεγάλη ταχύτητα, αποτελούν σημαντική εξέλιξη στην τεχνολογία των τηλεπικοινωνιών για τη Βουλγαρία, που είναι υποψήφια για ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Το πρώην κρατικό μονοπώλιο της Βουλγαρίας στην σταθερή τηλεφωνία, η εταιρία BTC που εξαγοράστηκε από το ιδιωτικό αμερικανικό επενδυτικό κεφάλαιο Advent τον Ιούνιο, είναι πιθανό να λάβει μέρος.

Ο Ν. Vassilev είπε επίσης ότι ελπίζει να λάβει μέρος στο διαγωνισμό τουλάχιστον μία μεγάλη εταιρία τηλεπικοινωνιών, όπως η Hutchison Whampoa Ltd που έχει την έδρα της στο Hong-Kong.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v