Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

"Το Δημόσιο θα διατηρήσει τον έλεγχο της ΔΕΗ"

Το κράτος σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να απεμπολήσει τον δημόσιο έλεγχο στη ΔΕΗ, σύμφωνα με την ελληνική νομοθεσία και την επιχειρηματική πρακτική, δήλωσε ο κ. Γ. Παπανδρέου.

Το Δημόσιο θα διατηρήσει τον έλεγχο της ΔΕΗ
Το κράτος σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να απεμπολήσει τον δημόσιο έλεγχο στη ΔΕΗ, σύμφωνα με την ελληνική νομοθεσία και την επιχειρηματική πρακτική, τόνισε από το βήμα της Βουλής ο πρωθυπουργός κ. Γιώργος Παπανδρέου, απαντώντας σε σχετική επίκαιρη ερώτηση του προέδρου του ΛΑΟΣ κ. Γιώργου Καρατζαφέρη, μεταδίδει το ΑΠΕ.

Δεσμευόμενος ότι στόχος δεν είναι μόνο η επίτευξη στρατηγικών συμμαχιών αλλά και της προσφορότερης λύσης για τη ΔΕΗ, κάλεσε τους συνδικαλιστές να συμφωνήσουν με τις λύσεις που θα προταθούν.

Σημειώνεται πως μέχρι τις 17 ή τις 18 Μαΐου αναμένεται να γίνει η κατάθεση στη Βουλή του μεσοπρόθεσμου προγράμματος δημοσιονομικής σταθερότητας, όπως ανακοίνωσε ο κ. Πεταλωτής.

Εν τω μεταξύ, σύμφωνα πάντα με το πρακτορείο, σφοδρότατη αντιπαράθεση σημειώθηκε στη Βουλή μεταξύ του επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα και του πρωθυπουργού, Γιώργου Παπανδρέου, κατά τη συζήτηση ερώτησης του πρώτου για την «εκποίηση» της δημόσιας περιουσίας, με αφορμή και τις χθεσινές καταγγελίες του, ότι ο κ. Παπανδρέου υπήγαγε τη χώρα στο ΔΝΤ και την τρόικα, «βάσει οργανωμένου σχεδίου» και «παίζοντας το παιχνίδι των Αμερικανών και της ντόπιας ολιγαρχίας».

"Σήμερα όλοι μπορούν να μιλάνε εκ του ασφαλούς, να λένε ό,τι αθλιότητα θέλουν, όπως ότι όλα είναι προαποφασισμένα, ότι λειτουργήσαμε «βάσει σχεδίου για να κάνουμε τη δουλειά των Αμερικάνων". Δηλαδή αν χρεοκοπούσαμε, δεν θα κάναμε την δουλειά των Αμερικάνων;», ανέφερε μεταξύ άλλων στην απάντησή του ο πρωθυπουργός.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v