Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Jumbo: Αμετάβλητες οι πωλήσεις στο 10μηνο

Στον αντίποδα των εκτιμήσεων για σημαντική πτώση του κύκλου εργασιών, ο όμιλος Jumbo ανακοινώνει ότι οι πωλήσεις του κατά το δεκάμηνο της τρέχουσας χρήσης (Ιούλιος 2010 - Ιούνιος 2011) παρέμειναν αμετάβλητες.

Jumbo: Αμετάβλητες οι πωλήσεις στο 10μηνο
Στον αντίποδα των εκτιμήσεων για σημαντική πτώση του κύκλου εργασιών των εταιριών που δραστηριοποιούνται στο λιανικό εμπόριο στην Ελλάδα, ο όμιλος Jumbo ανακοινώνει ότι οι πωλήσεις του κατά το δεκάμηνο της τρέχουσας οικονομικής χρήσης (Ιούλιος 2010 - Ιούνιος 2011) παρέμειναν ουσιαστικά αμετάβλητες σε σχέση με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο.

Κατά το πρώτο εξάμηνο της τρέχουσας οικονομικής χρήσης οι πωλήσεις του ομίλου σημείωσαν μείωση της τάξης του 0,65%.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η παραγωγικότητα των καταστημάτων του ομίλου κατά τη διάρκεια της πασχαλινής περιόδου ενίσχυσε τις συνολικές πωλήσεις του ομίλου και συνέβαλε καθοριστικά στην επίτευξη μείωσης μόλις της τάξης του 0,29% για το δεκάμηνο της παρούσας οικονομικής χρήσης. Η εταιρία κατάφερε να πετύχει την επίδοση αυτή με τη συμβολή των νέων καταστημάτων αλλά και της καλύτερης απόδοσης του δικτύου των υφιστάμενων σημείων πώλησης σε σχέση με τον Δεκέμβριο του 2010.

Οι πωλήσεις της πασχαλινής περιόδου επηρεάζουν θετικά το τελευταίο τρίμηνο της παρούσας οικονομικής χρήσης, ενώ πέρυσι μοιράστηκαν μεταξύ των δύο τελευταίων τριμήνων λόγω του ότι το Πάσχα ήταν εξαιρετικά νωρίς. Το γεγονός αυτό καθιστά τα αποτελέσματα του εννεαμήνου της παρούσας οικονομικής χρήσης μη άμεσα συγκρίσιμα με τα αντίστοιχα περυσινά.

Η διοίκηση της εταιρίας μετά και τα αποτελέσματα των πωλήσεων του δεκαμήνου εκτιμά ότι η πρόβλεψή της για μεταβολή των πωλήσεων του ομίλου την τρέχουσα χρήση μεταξύ του -1% και του 0% ήταν επιτυχής.

Το δίκτυο της Jumbo αποτελείται σήμερα από 51 καταστήματα, εκ των οποίων τα 44 είναι στην Ελλάδα, τα 3 στην Κύπρο και τα 4 στη Βουλγαρία. Παράλληλα, ο όμιλος συνεχίζει το επενδυτικό του πρόγραμμα με στόχο τη λειτουργία έξι νέων καταστημάτων για την επόμενη οικονομική χρήση Ιουλίου 2011 - Ιουνίου 2012.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v