Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εισαγγελική έρευνα για τα αιολικά πάρκα της ΔΕΗ

Οι συμβάσεις που έχει υπογράψει η θυγατρική της ΔΕΗ ΔΕΗΑΝ αναφορικά με την εξαγορά και κατασκευή αιολικών πάρκων στην Ελλάδα βρίσκονται στο στόχαστρο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών, στο πλαίσιο σχετική έρευνας.

Εισαγγελική έρευνα για τα αιολικά πάρκα της ΔΕΗ
Οι συμβάσεις που έχει υπογράψει η θυγατρική της ΔΕΗ, ΔΕΗΑΝ, αναφορικά με την εξαγορά και κατασκευή αιολικών πάρκων στην Ελλάδα, βρίσκονται στο στόχαστρο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών, στο πλαίσιο της σχετικής προκαταρκτικής έρευνας που διενεργείται.

Αντικείμενο της έρευνας που διεξάγεται από το οικονομικό τμήμα της Εισαγγελίας είναι να διαπιστωθεί αν υπάρχει υπερτιμολόγηση στις επίμαχες συμβάσεις και αν, μεταξύ άλλων, έχει τελεστεί το αδίκημα της απιστίας.

Προς ακύρωση η επένδυση

Η συμφωνία «ΔΕΗ Ανανεώσιμες-ΒCI» για την εξαγορά αιολικών πάρκων, δεν έχει υλοποιηθεί, ούτε έχει υπογραφεί κάποιο δεσμευτικό έγγραφο, αναφέρουν στο euro2day υψηλά ιστάμενες πηγές της επιχείρησης, αναφορικά με την εισαγγελική έρευνα που διατάχθηκε.

Σύμφωνα δε με πηγές της επιχείρησης, οι διαδικασίες διαπραγμάτευσης μεταξύ των δύο εταιρειών είναι παγωμένες, ενώ σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, η συγκεκριμένη επενδυτική κίνηση της ΔΕΗ Ανανεώσιμες οδεύει προς ακύρωση.

Μ.Κα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v