Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ideal: Τριετή συμφωνία συνεργασίας με Πειραιώς

Τριετή συμφωνία συνεργασίας για την υλοποίηση και παροχή υπηρεσιών Υποδομής Δημοσίου Κλειδιού (PKI), πραγματοποίησε με την Τράπεζα Πειραιώς, η εταιρία Adacom, μέλος του oμίλου εταιριών Ideal.

Ideal: Τριετή συμφωνία συνεργασίας με Πειραιώς
Τριετή συμφωνία συνεργασίας για την υλοποίηση και παροχή υπηρεσιών Υποδομής Δημοσίου Κλειδιού (PKI), πραγματοποίησε με την Τράπεζα Πειραιώς, η εταιρία Adacom, μέλος του oμίλου εταιριών Ideal.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, το έργο περιλαμβάνει τη δημιουργία Αρχής Πιστοποίησης αναγνωρισμένων πιστοποιητικών ψηφιακής υπογραφής.

Επισημαίνεται, πως με την ολοκλήρωση της εγκατάστασης της υπηρεσίας Managed PKI της Adacom, η Τράπεζα Πειραιώς θα είναι σε θέση να εκδώσει και να διαχειριστεί τα πιστοποιητικά με τα οποία ο χρήστης μπορεί να υπογράφει ηλεκτρονικά έγγραφα και συναλλαγές σύμφωνα με συγκεκριμένες παραμέτρους χρήσης, ακριβώς όπως και στον φυσικό κόσμο.

Με το ίδιο πιστοποιητικό η Τράπεζα Πειραιώς παρέχει στο χρήστη τη δυνατότητα να επιβεβαιώνει την ταυτότητά του και να έχει πρόσβαση στις ιστοσελίδες και διαδικτυακές εφαρμογές της, βελτιώνοντας παράλληλα το ήδη υψηλό επίπεδο ασφάλειας της διαδικτυακής της υποδομής.

Όπως τονίζεται στην ίδια ανακοίνωση, μερικά από τα πλεονεκτήματα της λύσης είναι η γρήγορη επικοινωνία με τους πελάτες, η διασφάλιση της εμπιστευτικότητας των δεδομένων, η σημαντική μείωση του χρόνου διακίνησης των εγγράφων μεταξύ των υποκαταστημάτων και των κεντρικών γραφείων της τράπεζας, καθώς και η ηλεκτρονική υπογραφή των συναλλαγών.

Ταυτόχρονα, με την χρήση της υπηρεσίας PKI αναμένεται σημαντική μείωση του κόστους των συναλλαγών, ενώ παράλληλα τίθενται οι βάσεις για την ουσιαστική αύξηση του όγκου συναλλαγών διαμέσω της ηλεκτρονικής τραπεζιτικής λόγω της αύξησης της εμπιστοσύνης του χρήστη στην διαδικτυακή υποδομή της τράπεζας που επιτυγχάνεται με τη χρήση των ψηφιακών πιστοποιητικών.

Για τη συνεργασία με την Adacom o κ. Γιάννης Δελής, Διευθυντής της Διεύθυνσης Πληροφορικής της Τράπεζας Πειραιώς δήλωσε, ”Η δραματικά εξελισσόμενη δυναμική της νέας οικονομίας απαιτεί από τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα να ανταποκρίνονται με τον υψηλότερο δυνατό βαθμό ευκινησίας”.

Στη συνέχεια, πρόσθεσε, πως ”Η δυνατότητα των ψηφιακά ενυπόγραφων συναλλαγών και εγγράφων αποτελεί μια έξυπνη και απλή λύση η οποία δίνει στους πελάτες μας τη δυνατότητα γρήγορης πρόσβασης στα προϊόντα που επιθυμούν. Επίσης θα μας επιτρέψει να διευρύνουμε την γκάμα των online υπηρεσιών μας παρακάμπτοντας ένα σημαντικό φραγμό προς την εκπλήρωση τους, με παράλληλη βελτίωση της λειτουργικής μας αποδοτικότητας και μείωση του σχετικού κόστους, τα οποία άμεσα ωφελούν τους πελάτες μας”.

Όσον αφορά στην επιλογή της Adacom ως στρατηγικού συνεργάτη, επισήμανε πως ”επήλθε μετά από προσεκτική και ενδελεχή έρευνα και αξιολόγηση, κυρίως γιατί ηγείται στο συγκεκριμένο χώρο στην Ελλάδα μέσω της συνεργασίας της με τη Verisign. Δεν ψάχναμε για κάποιον πάροχο από τον οποίο θέλαμε απλά να αγοράσουμε την τεχνολογική πλατφόρμα, αλλά για ένα συνεργάτη που η τεχνογνωσία και η εμπειρία του θα μας βοηθούσε να σχεδιάσουμε και να υλοποιήσουμε την καλύτερη λύση την οποία θα μπορούσε να υποστηρίξει αποτελεσματικά όταν χρειαστεί”.

Παράλληλα, ο κ. Παναγιώτης Βασιλειάδης, Γενικός Διευθυντής της Adacom, δήλωσε, ”Θεωρούμε την συνεργασία μας με την Τράπεζα Πειραιώς στρατηγικής σημασίας δεδομένου ότι είναι η πρώτη τράπεζα στην Ελλάδα που εμπιστεύεται τις υπηρεσίες PKI πιστοποίησης χρηστών της ADACOM. Πιστεύουμε ότι θα αποτελέσει το εφαλτήριο για την υιοθέτηση της λύσης αυτής και από τους υπόλοιπους χρηματοπιστωτικούς οργανισμούς της χώρας”.



Τέλος, αναφέρεται στην ανακόίνωση, πως βάση για όλα τα παραπάνω αποτελεί το Κέντρο Πιστοποίησης της Adacom, που χρησιμοποιεί την κορυφαία τεχνολογική πλατφόρμα PKI της VeriSign, η οποία κατέχει μερίδιο μεγαλύτερο από το 50% στην αγορά Ασφάλειας Δεδομένων παγκοσμίως.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v