Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΟΠΑΠ: Διευκρινίσεις για την ΟΠΑΠ Υπηρεσιών

Σε διευκρινίσεις αναφορικά με τους σκοπούς και τους στόχους της προσφάτως συσταθείσης –θυγατρικής της ΟΠΑΠ- ανώνυμης εταιρίας υπό την επωνυμία ΟΠΑΠ Υπηρεσιών προχώρησε με ανακοίνωσή του ο ΟΠΑΠ.

ΟΠΑΠ: Διευκρινίσεις για την ΟΠΑΠ Υπηρεσιών
Σε διευκρινίσεις αναφορικά με τους σκοπούς και τους στόχους της προσφάτως συσταθείσης –θυγατρικής της ΟΠΑΠ- ανώνυμης εταιρίας υπό την επωνυμία ΟΠΑΠ Υπηρεσιών προχώρησε με ανακοίνωσή του ο ΟΠΑΠ.

Στην ανακοίνωση επισημαίνονται οι διατάξεις του άρθρου 3 του καταστατικού της εταιρίας, της οποίας σκοπός είναι:

Α) Η παροχή υπηρεσιών και η διοργάνωση δραστηριοτήτων αθλητικού και πολιτιστικού περιεχομένου, συμπεριλαμβανόμενων των αναγκαίων προς τούτο τουριστικών δραστηριοτήτων και εκδηλώσεων, καθώς και η παροχή συναφών υπηρεσιών.

Β) Η έκδοση, διάθεση και διαχείριση – διακίνηση εισιτηρίων για αθλητικές, πολιτιστικές και λοιπές δραστηριότητες αναψυχής.

Γ) Η ανάπτυξη και κατασκευή αθλητικών εγκαταστάσεων και υποδομών, καθώς και η εν γένει εκμετάλλευσή τους.

Δ) Η διαμόρφωση ενιαίας εταιρικής εικόνας των πρακτορείων της ΟΠΑΠ και η δημιουργία προτύπων πρακτορείων, ύστερα από απόφασή της, με τον κατάλληλο τεχνολογικό εξοπλισμό και τη βελτίωση της εν γένει υποδομής των πρακτορείων.

Ε) Η δημιουργία, βελτίωση, ανάπτυξη, αξιοποίηση και διαχείριση δικτύων σημείων πώλησης.

ΣΤ) Η εκμετάλλευση της υπάρχουσας και της μελλοντικής υποδομής της ΟΠΑΠ, καθώς και των σημείων πώλησης των υπηρεσιών και προϊόντων, πώληση αθλητικών και άλλων παρεμφερών ειδών, καθώς επίσης και η παροχή χρηματοοικονομικών και άλλων υπηρεσιών.

Ζ) Η έρευνα, προώθηση και εν γένει αξιοποίηση και εκμετάλλευση του αντικειμένου της αθλητικής αγοράς, καθώς και η εκπόνηση πάσης φύσεως οικονομικών, οικονομοτεχνικών, τεχνικών και εμπορικών μελετών.

Η) Η εκμετάλλευση, διαχείριση και πώληση δικαιωμάτων των αθλητικών ανωνύμων εταιριών, σωματείων και οποιουδήποτε άλλου αθλητικού φορέα και η εν γένει αξιοποίησή τους με κάθε πρόσφορο μέσο.

Η εταιρία δύναται να διενεργεί κάθε άλλη πράξη αναγκαία ή απλώς χρήσιμη προς ευόδωση των σκοπών της.

Για τους ανωτέρω σκοπούς η εταιρία δύναται να ιδρύει υποκαταστήματα ή γραφεία στην Ελλάδα και στην αλλοδαπή και να αντιπροσωπεύει αλλοδαπούς οίκους.

Η εταιρία δύναται να συνεργάζεται με οποιοδήποτε φυσικό ή νομικό πρόσωπο της ημεδαπής ή της αλλοδαπής καθ’ οιονδήποτε τρόπο.

Τέλος, η εταιρία προς επίτευξη του σκοπού της δύναται να ιδρύει και να συμμετέχει σε άλλες επιχειρήσεις οιασδήποτε νομικής μορφής, που επιδιώκουν τον ίδιο ή παρεμφερή σκοπό.

Όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό, αναφέρεται στην ανακοίνωση του ΟΠΑΠ, το ευρύ πλαίσιο των καταστατικών προβλέψεων της ΟΠΑΠ Υπηρεσιών και οι ειδικότεροι στόχοι που καλείται να επιτύχει δεν αδικούνται απλώς από την επικέντρωση του ενδιαφέροντος των σχολίων αποσπασματικά και μόνο σε μία εκ των δεκάδων δραστηριοτήτων που είναι δυνατό να εκδηλωθούν (δηλαδή στην ενδεχόμενη παραχώρηση του δικαιώματος εμπορικής εκμετάλλευσης δικαιωμάτων ποδοσφαιρικών), αλλά αδικείται η αντικειμενική αλήθεια των πραγμάτων.

Σε κάθε περίπτωση πρέπει, καταλήγει η ανακοίνωση του ΟΠΑΠ, να καταστεί απόλυτα σαφές ότι η δυναμική που εξ ορισμού σηματοδοτεί τη σύσταση της ΟΠΑΠ Υπηρεσιών προεχόντως όμως η παρουσία, η πορεία της και ασφαλώς η εξέλιξή της στο καθεστώς της ελεύθερης ανταγωνιστικής αγοράς συνιστούν στοιχεία και παραμέτρους, τα οποία στην πράξη και μόνο θα δοκιμασθούν και θα κριθούν, έτσι ώστε οι –καλοπίστως ή μη– ανησυχούντες να έχουν στη διάθεσή τους επαρκή στοιχεία για κρίσεις και σχολιασμούς, στοιχεία, που σε κάθε περίπτωση είναι ευπρόσδεκτα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v