Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Frigoglass: Αύξηση μεγεθών το α’ τρίμηνο

Αύξηση της τάξης του 7,3% και 8,3%, αντίστοιχα, σημείωσαν τα ενοποιημένα EBITDA και ο ενοποιημένος τζίρος της Frigoglass το α’ τρίμηνο του 2002. Αύξηση 21,6% παρουσίασαν και τα ενοποιημένα κέρδη προ φόρων και μετά την αφαίρεση των μεριδίων μειοψηφίας.

Frigoglass: Αύξηση μεγεθών το α’ τρίμηνο
Αύξηση της τάξης του 7,3% σημείωσαν τα ενοποιημένα EBITDA της Frigoglass το α’ τρίμηνο του 2002, τα οποία ανήλθαν σε 12,3 εκατ. ευρώ, ενώ αύξηση 8,3% κατέγραψαν οι ενοποιημένες πωλήσεις, οι οποίες διαμορφώθηκαν στα 69,3 εκατ. ευρώ.

Επίσης, αύξηση 21,6% παρουσίασαν τα ενοποιημένα προ φόρων κέρδη, μετά την αφαίρεση των μεριδίων μειοψηφίας, και ανήλθαν σε 3,3 εκατ. ευρώ.

Ο κλάδος επαγγελματικής ψύξης συνεισέφερε 1,7 εκατ. ευρώ στα ενοποιημένα αποτελέσματα, ποσό το οποίο, όπως αναφέρεται και σε δελτίο τύπου της εισηγμένης, είναι τριπλάσιο από το αντίστοιχο περυσινό και είναι αποτέλεσμα της μείωσης του κόστους μέσα από την ορθολογικότερη κατανομή της παραγωγής μεταξύ των μονάδων και της εκμετάλλευσης συνεργιών.

Η Νιγηρία συνεισέφερε 1,8 εκατ. ευρώ, ενώ η VPI είχε οριακά αρνητικό αποτέλεσμα 18.000 ευρώ. Τα αποτελέσματα των δραστηριοτήτων στη Νιγηρία και στην VPI, για το τρίμηνο, επηρεάστηκαν, σύμφωνα με το δελτίο τύπου, από τις προγραμματισμένες εργασίες επέκτασης της παραγωγικής δυναμικότητας, στη μεν Νιγηρία στα δύο υαλουργεία στη δε VPI στο εργοστάσιο της στο Βόλο.

Ηδη το εργοστάσιο του Βόλου επανήλθε από τον Απρίλιο με αυξημένη δυναμικότητα κατά 35%, ενώ στη Νιγηρία οι εργασίες προχωρούν σύμφωνα με τον προγραμματισμό και η αυξημένη δυναμικότητα θα είναι διαθέσιμη από το τέλος Μαΐου.

Στον κλάδο των πλαστικών το αρνητικό αποτέλεσμα μειώθηκε σημαντικά και περιορίστηκε σε 169.000 ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v