Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εθνική: Πουλά δάνεια project financing 478 εκατ.

Η Εθνική προχωρά σε πώληση χαρτοφυλακίου δανείων project financing ύψους 478 εκατ. ευρώ, στην ευρωπαϊκή δευτερογενή αγορά χορηγήσεων, σύμφωνα με τους αναδόχους της κίνησης, αναφέρει το Reuters.

Εθνική: Πουλά δάνεια project financing 478 εκατ.
Η Εθνική προχωρά σε πώληση χαρτοφυλακίου δανείων project financing ύψους 478,59 εκατ. ευρώ, στην ευρωπαϊκή δευτερογενή αγορά χορηγήσεων, σύμφωνα με τους αναδόχους της κίνησης, αναφέρει το Reuters.

Σύμφωνα με το πρακτορείο, η JP Morgan, η UBS και η Credit Suisse έλαβαν την εντολή να πουλήσουν το χαρτοφυλάκιο δανείων για λογαριασμό της ΕΤΕ. Στόχος της τράπεζας, σύμφωνα με το Reuters, να ελαφρύνει τον ισολογισμό της και να απεμπλακεί από ζημιογόνα δάνεια.

Σύμφωνα με το πρακτορείο, στο χαρτοφυλάκιο της ΕΤΕ περιλαμβάνονται 10 δάνεια project finance σε ευρώ, στερλίνες και δολάρια. Οι ανάδοχοι σημείωσαν ότι η ελληνική τράπεζα στοχεύει να ανακτήσει το 95% της ονομαστικής αξίας των χορηγήσεων, αλλά επιφυλάχθηκαν για το αν θα καταφέρουν να πετύχουν το εν λόγω τίμημα.

Η πώληση είναι μια από τις μεγαλύτερες εφέτος στην ευρωπαϊκή δευτερογενή αγορά χορηγήσεων, αναφέρει το πρακτορείο. 

Η πορτογαλική τράπεζα Banco Espirito Santo διέθεσε νωρίτερα εντός του 2011 το μεγαλύτερο μέρος του χαρτοφυλακίου κοινοπρακτικών δανείων ύψους 2,6 δισ. ευρώ σε σχετικά υψηλό τίμημα, ενώ σε αντίστοιχες κινήσεις αναμένεται να προχωρήσουν και ιρλανδικές τράπεζες, επισημαίνει το πρακτορείο.  


ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v