Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Crown Hellas: Αγορά εταιρίας από Frigoglass & CCS

Σε μια νέα αγορά, για τα δικά της δεδομένα, εισέρχεται η Crown Hellas Can, η οποία προχωράει στην εξαγορά της ρουμανικής Crownpak S.R.L. που παράγει πλαστικά πώματα φιαλών, αποκτώντας το 100% των μετοχών της, από τη μητρική της Crown Cork and Seal και τη Frigoglass.

Crown Hellas: Αγορά εταιρίας από Frigoglass & CCS
Σε μια νέα αγορά, για τα δικά της δεδομένα, εισέρχεται η Crown Hellas Can, η οποία προχωράει στην εξαγορά της ρουμανικής Crownpak S.R.L.

Εξάλλου, γι’ αυτόν τον λόγο η ελληνική εισηγμένη έχει συγκαλέσει έκτακτη γενική συνέλευση στις 13 Οκτωβρίου 2004, με βασικό θέμα της ημερήσιας διάταξης την έγκριση αγοράς, αμέσως ή εμμέσως, των μετοχών της Crownpak.

Η εν λόγω εταιρία παράγει πλαστικά πώματα φιαλών για εγχώριες και ξένες βιομηχανίες αναψυκτικών (όπως είναι η Coca-Cola, η Dorna, η Pepsi Romania κ.α.), ενώ ιδρύθηκε το 1998 από κοινού μεταξύ Frigoglass και Crown Cork and Seal.

Η Crown Hellas Can θα αποκτήσει το σύνολο των μετοχών της Crownpak SRL από την Packinvest Holdings Ltd Cyprus, η οποία ανήκει κατά 50% στην Frigoglass και κατά 50% στην Crown Cork and Seal.

Η Alpha Finance στο σημερινό της report αναφέρει πως η εξαγορά της Crownpak από την Crown Hellas Can αναμένεται να ενδυναμώσει τις πωλήσεις του ομίλου και τα κέρδη προ φόρων τόκων και αποσβέσεων κατά 1,8% και 1,6% αντίστοιχα, ενώ επισημαίνει πως η καθαρά αξία της ρουμανικής εταιρίας ανέρχεται στα 1,68 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, το αντίτιμο της εξαγοράς θα ανέλθει στα περίπου 10-12 εκατ. ευρώ, το οποίο θα καταβληθεί σε δόσεις, χωρίς ως εκ τούτου να επιβαρύνει τον δανεισμό της Crown Hellas Can.

Ωστόσο, η πρόσκληση των μετοχών της Crown Hellas Can στην έκτακτη γενική συνέλευση είναι ιδιαίτερα λιτή, καθώς δεν υπάρχουν λεπτομέρειες αναφορικά με την πλήρη δραστηριότητα της ρουμανικής εταιρίας, το μέγεθος και τα οικονομικά της αποτελέσματα, ούτε για τα ποσά που στοίχισε η δημιουργία της στην Frigoglass και στην Crown Cork and Seal.

Τα μελλοντικά σχέδια της Crown Hellas Can πάντως, συμπεριλαμβάνουν την επέκταση της παραγωγικής δυνατότητας της ρουμανικής μονάδας.

Σε ό,τι αφορά την αποχώρηση της Frigoglass από την εν λόγω συμμετοχή, οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως οφείλεται στο γεγονός ότι η συγκεκριμένη επένδυση στη Ρουμανία δεν εμπίπτει στις βασικές δραστηριότητες του ομίλου.

Μ. Μπ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v