Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΔΕΗ:Απειλεί με 48ωρες κυλιόμενες απεργίες η ΓΕΝΟΠ

Με 48ωρες κυλιόμενες απεργίες από τις αρχές Μαΐου απειλεί η ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ, αντιδρώντας στην πρόθεση της κυβέρνησης να προχωρήσει σε περαιτέρω μετοχοποίηση της ΔΕΗ.

ΔΕΗ:Απειλεί με 48ωρες κυλιόμενες απεργίες η ΓΕΝΟΠ
Με 48ωρες κυλιόμενες απεργίες από τις αρχές Μαΐου απειλεί η ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ, αντιδρώντας στην πρόθεση της κυβέρνησης να προχωρήσει σε περαιτέρω μετοχοποίηση της ΔΕΗ.  

Σε συνεδρίαση της ΓΕΝΟΠ χθες, Τρίτη, το συνδικάτο αποφάσισε "την έγκαιρη έναρξη πολλές μέρες πριν η κυβέρνηση πάει νόμο στη Βουλή 48ωρων επαναλαμβανόμενων απεργιών (από αυτές που η ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ ξέρει να κάνει), με στόχο την αλλαγή της λαθεμένης απόφασης της κυβέρνησης".

Η σχετική απόφαση θα ληφθεί σε συνεδρίαση της ΓΕΝΟΠ στις 28 Απριλίου.

Σύμφωνα με το Reuters, οι απεργίες της ΓΕΝΟΠ, "οι οποίες δεν είναι λίγες τα τελευταία χρόνια", συνήθως οδηγούν σε κυλιόμενες διακοπές ρεύματος σε όλη τη χώρα και σε αυξημένη εισαγωγή ενέργειας. 


Κοζάνη: Αποζημιώσεις έως 130.000 ευρώ για εκτός έδρας σε "golden boys" της ΓΕΝΟΠ 
 
Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με έγγραφο που δημοσιοποίησε το site kozan.gr και αναδημοσιεύτηκε στα ΜΜΕ, τέσσερις συνδικαλιστές της ΔΕΗ λάμβαναν αποζημιώσεις έως 130.000 ευρώ για μετακινήσεις εκτός έδρας στις συνεδριάσεις των ασφαλιστικών ταμείων.

Στο σχετικό έγγραφο, με ημερομηνία 28 Φεβρουαρίου, φαίνεται πως έχουν προγραμματιστεί αποζημιώσεις μετακινήσεων εκτός έδρας στους μισθωτούς που λαμβάνουν μέρος στις συνεδριάσεις του Δ.Σ. των ασφαλιστικών φορέων του ΤΑΥΤΕΚΩ και της διοικητικής επιτροπής του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, για τα χρονικά διαστήματα από την 1η/10/2008 έως και τις 31/12/2010, ποσά που αγγίζουν στην τριετία τα 130.000 ευρώ το ανώτερο για κάποιο από τα μέλη περίπτωση και τα 58.933 το κατώτερο.

Σύμφωνα με το σχετικό δημοσίευμα στο "Έθνος", η ΔΕΗ κατέβαλε συνολικά 365.542,15 ευρώ στους τέσσερις συνδικαλιστές για τη συμμετοχή τους στις συνεδριάσεις του Δ.Σ. του ΤΑΥΤΕΚΩ και της διοικητικής επιτροπής του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ στο διάστημα από τον Οκτώβριο του 2008 έως τον Δεκέμβριο του 2010.

Σημειώνεται πως οι συγκεκριμένες αποζημιώσεις προβλέπονται από τη συλλογική σύμβαση και αφορούν στις απολαβές για εργασία εκτός έδρας, ενώ είναι ανεξάρτητες από τις όποιες αμοιβές δίνονται για τη συμμετοχή των συγκεκριμένων προσώπων στα Δ.Σ. των ταμείων.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα, η σχετική δαπάνη δεν επιβαρύνει τη ΔΕΗ, αλλά τους ασφαλιστικούς φορείς, καθώς με το έγγραφο που διέρρευσε η Επιχείρηση ζητά να εισπράξει από αυτούς το ποσό που έχει ήδη καταβάλει.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v