Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η DT θέλει μεγαλύτερο μερίδιο στον ΟΤΕ

Η Deutsche Telekom ενδιαφέρεται να αυξήσει το ποσοστό της στον ΟΤΕ, σύμφωνα με αξιωματούχο του ελληνικού υπουργείου Οικονομικών, μεταδίδει το Reuters.

Η DT θέλει μεγαλύτερο μερίδιο στον ΟΤΕ
Η Deutsche Telekom ενδιαφέρεται να αυξήσει το ποσοστό της στον ΟΤΕ, μετά την απόφαση της κυβέρνησης να προχωρήσει σε πώληση μεριδίου της στην εταιρία, σύμφωνα με αξιωματούχο του ελληνικού υπουργείου Οικονομικών, μεταδίδει το Reuters.

Ο αξιωματούχος, μιλώντας ανωνύμως, δήλωσε πως "η Deutsche Telekom ενδιαφέρεται πάντοτε να αυξήσει το ποσοστό της στον ΟΤΕ".

Σημειώνεται ότι, με βάση τη συμφωνία της D.T. με την κυβέρνηση, η ελληνική πλευρά έχει δυνατότητα να διαθέσει στη γερμανική εταιρία επιπλέον ποσοστό 10% του ΟΤΕ έως το τέλος του χρόνου με υπερτίμημα.

Η συμφωνία ανάμεσα στο ελληνικό δημόσιο και την Deutsche Telekom προβλέπει ότι ο υπολογισμός της τιμής πώλησης γίνεται με τον σταθμισμένο μέσο όρο των τιμών και των όγκων των τελευταίων 20 συνεδριάσεων πριν από την ανακοίνωση πώλησης, συν 15% υπερτίμημα.

Βέβαια, στην εν λόγω συμφωνία προβλεπόταν ότι, αν αυτή ενεργοποιούνταν μέχρι το τέλος του προηγούμενου Νοεμβρίου, τότε το υπερτίμημα, και πάλι υπολογιζόμενο με τον ίδιο τρόπο, θα ήταν 20%.

* Σημείωση: Η δήλωση του αξιωματούχου στην αρχική εκδοχή του δημοσιεύματος του Reuters ήταν: "η Deutsche Telekom ενδιαφέρεται να αυξήσει το ποσοστό της στον ΟΤΕ". Εν συνεχεία, ακολούθησε διόρθωση από το πρακτορείο, με την προσθήκη της λέξης "πάντοτε" ώστε να φανεί ότι η DT ενδιαφέρεται ακόμη, χωρίς κάποια εξέλιξη από την Παρασκευή.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v