Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΕΤΕ: Ο Α. Αθανασόπουλος νέος Γενικός Διευθυντής

Ο κ. Ανδρέας Αθανασόπουλος ορίστηκε Γενικός Διευθυντής της Εθνικής Τράπεζας με ευθύνη τις Διευθύνσεις Κτηματικής Πίστης, Καταναλωτικής Πίστης, Καρτών, Χρηματοδότησης Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων κ.α.

ΕΤΕ: Ο Α. Αθανασόπουλος νέος Γενικός Διευθυντής
Ο  κ. Ανδρέας Αθανασόπουλος ορίστηκε Γενικός Διευθυντής της Εθνικής Τράπεζας με ευθύνη τις Διευθύνσεις Κτηματικής Πίστης, Καταναλωτικής Πίστης, Καρτών, Χρηματοδότησης Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων, Επενδυτικών Προϊόντων και Καταθέσεων, Εξυπηρέτησης Μεγάλων Πελατών, Μάρκετινγκ, Στρατηγικού Μάρκετινγκ και Επικοινωνίας του Ομίλου.

Το βιογραφικό του κ. Αν. Αθανασόπουλου

Ο κ. Αθανασόπουλος ξεκίνησε την καριέρα του το 1991 στη Μεγάλη Βρετανία ως καθηγητής επιχειρησιακής έρευνας και στρατηγικής στο Warwick Business School. Στη θέση αυτή εργάστηκε μέχρι το 1996, οπότε επέστρεψε στην Ελλάδα.

Την περίοδο 1998 - 2000 εργάστηκε ως καθηγητής στο Graduate School of ALBA και ως επισκέπτης καθηγητής στο London Business School. Από το 2010 είναι honorary professor στο Warwick Business School.

Από το 2000 έως το 2003 ο κ. Αθανασόπουλος εργάστηκε στην Τράπεζα Πειραιώς ως διευθυντής της Διεύθυνσης Μάρκετινγκ του ομίλου και ως διευθυντής της Διεύθυνσης Ανάπτυξης Προϊόντων Λιανικής Τραπεζικής.

Από το 2003 τοποθετήθηκε Αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής στη Eurobank με ευθύνη για τη Γενική Διεύθυνση Τραπεζικής μικρών επιχειρήσεων στην Ελλάδα και στη νοτιοανατολική Ευρώπη, όπου και παρέμεινε έως το 2009.

Από τον Δεκέμβριο του 2009 ο κ. Αθανασόπουλος εργάστηκε στην Εθνική Τράπεζα ως Βοηθός Γενικός Διευθυντής Λιανικής Τραπεζικής, με ευθύνη τις Διευθύνσεις Κτηματικής Πίστης και Χρηματοδοτήσεων Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων.

Από τον Απρίλιο του 2010 έχει αναλάβει και την εποπτεία των διευθύνσεων καταθετικών και επενδυτικών προϊόντων, καταναλωτικής πίστης και πιστωτικών καρτών. Από τον Ιανουάριο του 2011 ανέλαβε και την εποπτεία της Διεύθυνσης Μεγάλων Πελατών της Εθνικής Τράπεζας.

Ο κ. Αθανασόπουλος είναι απόφοιτος της Σχολής Μαθηματικών του Πανεπιστημίου Πατρών και κατέχει μεταπτυχιακό δίπλωμα στη στατιστική και επιχειρησιακή έρευνα (MSc) από το Πανεπιστήμιο του Essex στη Μεγάλη Βρετανία, διδακτορικό δίπλωμα από το Πανεπιστήμιο του Warwick στη Μεγάλη Βρετανία και μεταδιδακτορικό δίπλωμα από το London Business School.

Έχει πλούσια ερευνητική δραστηριότητα με άνω των 40 δημοσιεύσεις σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά και 120 παρουσιάσεις σε διεθνή επιστημονικά συνέδρια.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v