Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

"Μικρή ζημιά για ασφαλιστικές από επιμήκυνση"

Καταστροφική θα ήταν ενδεχόμενη αναδιάρθρωση χρέους με κούρεμα απαιτήσεων για ταμεία και ασφαλιστικές εταιρείες, στην Ελλάδα, ενώ θα δημιουργήσει πρόβλημα και στις τράπεζες, σύμφωνα με τον κ. Λ. Θεόκλητο.

Μικρή ζημιά για ασφαλιστικές από επιμήκυνση
Καταστροφική θα ήταν ενδεχόμενη αναδιάρθρωση χρέους με κούρεμα απαιτήσεων για ταμεία και ασφαλιστικές εταιρείες, στην Ελλάδα, ενώ θα δημιουργήσει πρόβλημα και στις τράπεζες, σύμφωνα με τον κ. Λ. Θεόκλητο, πρόεδρο της Εθνικής Ασφαλιστικής και operation manager του ομίλου Εθνικής Τράπεζας.

Το πρωτοκλασάτο στέλεχος του ομίλου Εθνικής, μιλώντας σε γεύμα που παρέθεσε η διοίκηση της Ασφαλιστικής σε δημοσιογράφους, τόνισε πως το πρόβλημα της κρίσης χρέους παραμένει ευρωπαικό καθώς οι αποφάσεις της 25ης Μαρτίου δεν έπεισαν τις αγορές που συνεχίζουν τις επιθέσεις εναντίον χωρών της Ζώνης.

Πρόκειται, σύμφωνα με τον ίδιο για την ρίζα του προβλήματος και εκεί πρέπει να περιστραφεί η συζήτηση για την επίτευξη οποιασδήποτε λύσεις. Υπό το πρίσμα αυτό θεωρεί καταστροφική την δημόσια συζήτηση για αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους τονίζοντας ότι ισοδυναμεί με καταστροφή για ταμεία και ασφαλιστικές εταιρείες και θα προκαλέσει κραδασμούς στο τραπεζικό σύστημα.

Μόνο οι ασφαλιστικές εταιρείες έχουν τοποθετημένα σε ελληνικά κρατικά ομόλογα περί τα 3,5 δισ. ευρώ και κούρεμα απαίτησης θα οδηγούσε σε αναζήτηση νέων κεφαλαίων της τάξης του 1 δισ. ευρώ τόνισε ο κ. Θεόκλητος.

Στον αντίποδα η επιμήκυνση του χρέους δεν θα προκαλέσει σύμφωνα με τον ίδιο, ζημιά στις ασφαλιστικές λόγω της δυνατότητας να καλύψουν μελλοντικές υποχρεώσεις τους με ρευστό ή με άλλες επενδύσεις, σημείωσε όμως ότι και η επιμήκυνση δεν είναι κάτι που γίνεται με δημόσια συζήτηση.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v