Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αλλαγές στο ν/σ για τζόγο ετοιμάζει η Κυβέρνηση

Ανασχεδιασμό του ν/σ για τον τζόγο ετοιμάζει το οικονομικό επιτελείο, "λυγίζοντας" στις διαμαρτυρίες των βουλευτών και στην ανάγκη για έσοδα. Απευθείας ανάθεση στον ΟΠΑΠ του βινεολόττο και φρουτάκια μόνο στα πρακτορεία.   

Αλλαγές στο ν/σ για τζόγο ετοιμάζει η Κυβέρνηση
Τα άμεσα έσοδα, αλλά και τον κατευνασμό των διαφωνούντων βουλευτών φαίνεται ότι επιλέγει στο θέμα του τζόγου το οικονομικό επιτελείο. Αυτό τουλάχιστον προκύπτει από την διαφαινόμενη αλλαγή στάσης του υπουργού Οικονομικών, ο οποίος ετοιμάζεται να πραγματοποιήσει στροφή 180 μοιρών στο σχετικό νομοσχέδιο για τα τυχερά παιχνίδια.

Όπως αναφέρει στο πρωινό της report η Alpha Finance, κατά την χθεσινή συνεδρίαση του ΚΤΕ Οικονομίας, ο κ. Παπακωνσταντίνου κατέστησε γνωστό ότι ανασχεδιάζεται το επίμαχο νομοσχέδιο, το οποίο πιθανότατα θα κατατεθεί μετά το Πάσχα.

Μεταξύ των αναθεωρήσεων, σχεδιάζεται η τοποθέτηση των μηχανημάτων για "φρουτάκια" μόνο στα πρακτορεία του ΟΠΑΠ και όχι και στα καφενεία, όπως ήταν ο αρχικός σχεδιασμός. Στα καφενεία θα επιτρέπεται η τοποθέτηση μόνο μηχανημάτων για "τεχνικά παιχνίδια", όπως το ποδοσφαιράκι.   

Επίσης σχεδιάζεται η ανάθεση του βιντεολότο απευθείας στον ΟΠΑΠ για «μεταβατική περίοδο» 2-3 ετών, αντί του σχετικού διεθνούς διαγωνισμού, ο οποίος είχε αρχικά προβλεφθεί. Η ανάθεση θα γίνει στον ΟΠΑΠ έναντι προκαθορισμένου τιμήματος, το οποίο δεν αποκαλύφθηκε.

Ακόμα, στην ίδια λογική, η Κυβέρνηση φαίνεται να προετοιμάζεται να ανανεώσει το μονοπώλιο του ΟΠΑΠ και πέραν του 2020- κάτι που μολονότι έχει την άτυπη έγκριση της ευρωπαϊκής νομολογίας, φαίνεται να αντίκειται στα σχέδια της Κομισιόν, η οποία βαθμιαία τάσσεται υπέρ της υπό όρους απελευθέρωσης των αγορών.

«Είναι παραπάνω από σίγουρο ότι η Ε.Ε. θα απορρίψει τον ισχυρισμό της ελληνικής Κυβέρνησης περί ‘επείγοντος’», εκτιμά η Alpha Finance και προσθέτει ότι η πιθανότητα να απορρίψει η ΕΕ την απευθείας ανάθεση μονοπωλίου είναι υψηλή.

Η Euroxx Securities έχει ελαφρώς διαφορετική άποψη και εκτιμά ότι σε κάθε περίπτωση ο ΟΠΑΠ θα βγει ωφελημένος από την όλη εξέλιξη, μέσω ενός καλού ξεκινήματος του τίτλου στην σημερινή συνεδρίαση του χρηματιστηρίου.

Η μετοχή του Οργανισμού ξεκίνησε τη συνεδρίαση της Τετάρτης στα 15,15 ευρώ σημειώνοντας κέρδη 0,93%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v