Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σιούφας: ”Δεν αναζητά στρατηγικό επενδυτή η ΔΕΗ”

Στη συνέντευξη του υπουργού ανάπτυξης Δ. Σιούφα στην ”Καθημερινή” σύμφωνα με την οποία η ΔΕΗ δεν αναζητά στρατηγικό επενδυτή, αλλά και στις προτεραιότητες της κυβέρνησης όσον αφορά στον ενεργειακό κλάδο αναφέρονται οι Marfin, Π&Κ, Eurobank και Εγνατία στα πρωινά reports τους.

Σιούφας: ”Δεν αναζητά στρατηγικό επενδυτή η ΔΕΗ”
Στη συνέντευξη του υπουργού Ανάπτυξης Δ. Σιούφα στην ”Καθημερινή της Κυριακής” και ειδικότερα το απόσπασμα, σύμφωνα με το οποίο η ΔΕΗ δεν ψάχνει στρατηγικό επενδυτή, αναφέρονται στα σημερινά reports τους οι ΑΧΕ.

Ειδικότερα, η Marfin Analysis τονίζει ότι στη συνέντευξή του ο υπουργός Ανάπτυξης δήλωσε ότι οι προτεραιότητες της κυβέρνησης όσον αφορά στον ενεργειακό κλάδο είναι η ομαλή απελευθέρωση της αγοράς, η επάρκεια ηλεκτρικού ρεύματος, η προσέλκυση νέων επενδύσεων, αλλά και η εξασφάλιση χαμηλών τιμών.

Σε ό,τι αφορά τη ΔΕΗ, η Marfin Analysis σημειώνει πως ο κ. Σιούφας δήλωσε ότι η κυβέρνηση δεν αναζητά στρατηγικό επενδυτή, συμπληρώνοντας πως το ενδιαφέρον παραμένει στην υλοποίηση του επενδυτικού προγράμματος της Επιχείρησης.

Εξάλλου, η Π&Κ ΑΧΕΠΕΥ σημειώνει πως, σύμφωνα με τις δηλώσεις του υπουργού Ανάπτυξης, η ΔΕΗ δεν βρίσκεται σε αναζήτηση στρατηγικού επενδυτική, ενώ ο ίδιος επεσήμανε πως στόχος της κυβέρνησης είναι να διασφαλίσει την προμήθεια ενέργειας, αλλά και τις χαμηλές τιμές, ενώ η χρηματιστηριακή συμπληρώνει πως ο κ. Σιούφας δεν ανέφερε εάν θα σημειωθούν αυξήσεις στις τιμές φέτος.

Η Εγνατία ΑΧΕ συμπληρώνει πως, σύμφωνα με τον κ. Σιούφα, μεταξύ των στόχων της κυβέρνησης είναι η προσέλκυση των επενδυτών στον τομέα της ενέργειας, αλλά και η αργή και σταδιακή απελευθέρωση της εν λόγω αγοράς.

Από την πλευρά της η Eurobank Securities επισημαίνει το γεγονός ότι σύμφωνα με τον υπουργό Ανάπτυξης η ΔΕΗ δεν βρίσκεται στην εξεύρεση στρατηγικού επενδυτή, καθώς η κυβέρνηση εκτιμά πως μπορεί από μόνη της να αποτελέσει σημαντικό παίκτη στην αγορά ενέργειας της ΝΑ Ευρώπης.

Παράλληλα, η Eurobank Securities σημειώνει πως σύμφωνα με τον κ. Σιούφα η κυβέρνηση προτίθεται να συνεχίσει τις συζητήσεις με την ισπανική Gas Natural όσον αφορά στη ΔΕΠΑ, τονίζοντας ωστόσο πως μέχρι στιγμής δεν έχει επέλθει τελική συμφωνία.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v