Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Διάκριση για τη Cosmote

Έχοντας ήδη κατακτήσει τον τίτλο της «3ης Καλύτερης Ομάδας Επιχειρησιακής Συνέχειας» παγκοσμίως το 2010, η COSMOTE διακρίνεται για ακόμη μία χρονιά στα Διεθνή Βραβεία Επιχειρησιακής Συνεχείας.

Διάκριση για τη Cosmote
Έχοντας ήδη κατακτήσει τον τίτλο της «3ης Καλύτερης Ομάδας Επιχειρησιακής Συνέχειας» παγκοσμίως το 2010, η COSMOTE διακρίνεται για ακόμη μία χρονιά στα Διεθνή Βραβεία Επιχειρησιακής Συνεχείας, κερδίζοντας θέση στη λίστα των τελικών υποψηφίων σε τρεις διαφορετικές κατηγορίες:

• Business Continuity Team of the Year
• Business Continuity Manager of the Year
• Business Continuity Initiative of the Year

Για άλλη μία χρονιά, η COSMOTE αποτελεί τη μοναδική εταιρεία εκτός Μ. Βρετανίας, αλλά και από τον ευρύτερο τηλεπικοινωνιακό κλάδο, που κατάφερε να μπει στην τελική λίστα για την οργάνωση και τα επιτεύγματα της κατά τους τελευταίους 12 μήνες.

Τα Διεθνή Βραβεία Επιχειρησιακής Συνέχειας που διοργανώνει το εξειδικευμένο σε θέματα του κλάδου βρετανικό περιοδικό Continuity Insurance & Risk (CIR) ξεκίνησαν το 1999 με στόχο να αναδείξουν τις κορυφαίες πρακτικές Επιχειρησιακής Συνέχειας παγκοσμίως και σήμερα αποτελούν τον πλέον αναγνωρισμένο θεσμό στο συγκεκριμένο χώρο. Για το 2011, τα βραβεία περιλαμβάνουν 19 κατηγορίες.

Η τελετή βράβευσης των νικητών θα πραγματοποιηθεί στις 25 Μαΐου 2011.

Τη σπουδαιότητα της θωράκισης της λειτουργίας των επιχειρήσεων ενάντια σε πιθανούς κινδύνους και απρόβλεπτα συμβάντα τόνισε η επικεφαλής της Διεύθυνσης Εταιρικών Σχέσεων, Business Continuity Management & Enterprise Risk Management της COSMOTE, κ. Μαριλένα Φατσέα, στο πλαίσιο ομιλίας της στο 1ο Συνέδριο InfoCom Security που πραγματοποιήθηκε εχθές, 5 Απριλίου 2011, με θέμα «Let’s talk about ICT security: Η ασφάλεια στην εποχή του cloud». Η κ. Φατσέα επεσήμανε ότι η Επιχειρησιακή Συνέχεια δεν αφορά μόνο σε συστήματα IT, αλλά στο σύνολο της επιχειρηματικής δραστηριότητας και απαιτεί ολιστική προσέγγιση, ενώ τόνισε την ανάγκη καλλιέργειας κουλτούρας στην επιχειρησιακή συνέχεια και στην Ελλάδα - κάτι που συντελείται με συνέπεια και απτά αποτελέσματα στην COSMOTE.

Η COSMOTE εφαρμόζει ολοκληρωμένο Σύστημα Διαχείρισης Επιχειρησιακής Συνέχειας, το οποίο περιλαμβάνει τη συστηματοποιημένη ανάλυση και αξιολόγηση των συνεπειών πιθανών κινδύνων στη λειτουργία της, την ανάπτυξη στρατηγικών αντιμετώπισης έκτακτων συνθηκών ή ακόμη και κρίσεων, καθώς και στρατηγικών ανάκαμψης, με στόχο η εταιρεία να επιστρέψει το ταχύτερο δυνατό σε ομαλή λειτουργία. Στο έργο συμμετέχουν ενεργά περισσότερα από 500 στελέχη της COSMOTE, ενώ η εφαρμογή του απαιτεί τον άρτιο συντονισμό και των 3.500 εργαζομένων της εταιρείας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v