Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΜΕΤΚΑ: Σύμβαση με ΔΕΗ για αναβάθμιση μονάδων

Σύμβαση με τη ΔΕΗ, υπέγραψε η Μέτκα σε κοινοπραξία με την Alstom Power Sweden, βάσει της οποίας οι εν λόγω δυο εταιρίες αναλαμβάνουν την εκτέλεση του έργου ΑΗΣ Αγίου Δημητρίου και αναβάθμιση υφιστάμενων μενάδων, συνολικού προυπολογισμού 130 εκατ. ευρώ.

ΜΕΤΚΑ: Σύμβαση με ΔΕΗ για αναβάθμιση μονάδων
Η Μέτκα σε κοινοπραξία με την Alstom Power Sweden, υπέγραψε σύμβαση με τη ΔΕΗ, βάσει της οποίας οι εν λόγω δυο εταιρίες αναλαμβάνουν την εκτέλεση του έργου ΑΗΣ Αγίου Δημητρίου για τις μονάδες Ι, ΙΙ, ΙΙΙ και ΙV, καθώς και για την αναβάθμιση των υφιστάμενων ηλεκτροστατικών μονάδων φίλτρων τέφρας και προσθήκη νέων στις ίδιες μονάδες.

Οπως επισημαίνεται σε σχετική ανκαοίνωση, σύμφωνα με τη σύμβαση, το έργο θα ολοκληρωθεί εντός 36 μηνών, ενώ το συνολικό ύψος της σύμβασης ανέρχεται σε 130.000.000 ευρώ, εκ των οποίων περίπου 89.000.000 ευρώ αφορούν στη συμμετοχή της Μέτκα και το υπόλοιπο 41.000.000 ευρώ στη συμμετοχή της Alstom.

Η σύμβαση αυτή ήλθε ως αποτέλεσμα διεθνούς μειοδοτικού διαγωνισμού στον οποίο ο Όμιλος Εταιριών Μέτκα-Alstom ανακηρύχθηκε μειοδότης με σημαντική διαφορά από τον δεύτερο μειοδότη. Η Μέτκα θα ξεκινήσει τις εργασίες αναβάθμισης των ηλεκτροστατικών φίλτρων τέφρας εντός του μηνός Οκτωβρίου.

Τέλος, σημειώνεται ότι για τον Όμιλο Εταιριών Μέτκα-Alstom, είναι το δεύτερο κατά σειρά έργο που αφορά στην αναβάθμιση και προσθήκη νέων ηλεκτροστατικών φίλτρων τέφρας σύγχρονης τεχνολογίας, που αποσκοπούν στη μείωση της εκπομπής ρύπων από τις Μονάδες παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας της ΔΕΗ. Συμβάλλοντας έτσι, στην αναβάθμιση του περιβάλλοντος του γεωγραφικού διαμερίσματος της Δυτικής Μακεδονίας.

Ο ίδιος Όμιλος Εταιριών εκτελεί ακόμη ένα έργο αντικατάστασης ηλεκτροστατικών φίλτρων λιγνίτη σύγχρονης τεχνολογίας, που αποσκοπεί στη μείωση της εκπομπής ρύπων από την Ηλεκτροπαραγωγική Μονάδα ΙΙΙ της ΔΕΗ στην Πελοπόννησο(Μεγαλόπολη).



ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v