Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΔΕΗ: Στο Εφετείο η υπόθεση της μονάδας στο Λαύριο

Στο εφετείο Αθηνών διαβιβάστηκε από την Εισαγγελία Πρωτοδικών η δικογραφία, που αφορά στο διαγωνισμό για τη νέα μονάδα της ΔΕΗ στο Λαύριο, έργο ύψους 194 εκατ. ευρώ, που έχει ανατεθεί στην εταιρία Μέτκα.

ΔΕΗ: Στο Εφετείο η υπόθεση της μονάδας στο Λαύριο
της Χρύσας Λιάγγου

Στο Εφετείο Αθηνών διαβιβάστηκε από την Εισαγγελία Πρωτοδικών η δικογραφία, που αφορά στο διαγωνισμό για τη νέα μονάδα της ΔΕΗ στο Λαύριο, έργο ύψους 194 εκατ. ευρώ, που έχει ανατεθεί στην εταιρία Μέτκα.

Όπως ήδη είναι γνωστό, για την ανάθεση του έργου έχει ασκηθεί ποινική δίωξη τον περασμένο Δεκέμβριο, για πλημμέλημα σε βάρος των 11 μελών του ΔΣ της ΔΕΗ.

Ωστόσο, τη δικογραφία θα χειριστεί το εφετείο, καθώς δύο εκ των κατηγορουμένων μελών του ΔΣ ο κ. Ιωάννης Μάνος και η κα Ελευθερία Τσαμαδού έχουν την ιδιότητα του δικηγόρου.

Η υπόθεση αφορά διαγωνισμό της ΔΕΗ για την εκτέλεση του έργου ΑΗΣ Λαυρίου και περιλαμβάνει τη μελέτη, προμήθεια, μεταφορά, εγκατάσταση και λειτουργία μονάδας συνδυασμένου κύκλου, με καύσιμο φυσικό αέριο, ισχύος 500 MW.

Η ΔΕΗ κατηγορείται ότι ακολούθησε προδιαγραφές, που ευνόησαν την εταιρία Μέτκα, η οποία υπό άλλες συνθήκες δεν θα μπορούσε να διεκδικήσει το έργο του Λαυρίου.

Σημειώνεται, ότι το έργο βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη και αναμένεται να λειτουργήσει μέσα στο 2005.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v