Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΜΙG: Τα σχέδια κόντρα στην κρίση

Θα κερδίσουμε τις χαμένες υπεραξίες όταν τελειώσει ο πτωτικός κύκλος στην οικονομία και θα είμαστε ενεργοί σε εξαγορές και συγχωνεύσεις, εκτίμησε ο κ. Βγενόπουλος για τη μελλοντική πορεία του ομίλου της MIG.

ΜΙG: Τα σχέδια κόντρα στην κρίση
Την πεποίθησή της ότι η MIG θα βγει πιο δυνατή από την κρίση στην ελληνική οικονομία διατύπωσε στο conference call η διοικητική ομάδα του ομίλου.

H αμυντική στρατηγική του ομίλου κατά τη διάρκεια της οικονομικής ύφεσης, με έμφαση στα μερίδια αγοράς, στη διατήρηση ή και στην ενίσχυση της θέσης των εταιριών στις αγορές και στη μείωση του κόστους ήταν η ορθή πολιτική και τώρα αισθάνονται δικαιωμένοι για τις επιλογές τους, τόνισαν τόσο ο CEO του ομίλου κ. Μαλαματίνας όσο και ο πρόεδρος κ. Βγενόπουλος.

Εκτίμηση του κ. Βγενόπουλου είναι ότι ο πτωτικός κύκλος της ελληνικής οικονομίας βαίνει σε ένα τέλος και ότι τις πρώτες ενδείξεις θα τις δούμε στα επόμενα 2 - 3 τρίμηνα.

Για τον όμιλο της MIG θα υπάρξουν σημαντικές ευκαιρίες στους κλάδους όπου ήδη δραστηριοποιείται τόσο από το ευρύ πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων των 50 δισ. ευρώ του ελληνικού δημοσίου όσο και από τις αποεπενδύσεις που θα πραγματοποιήσουν οι τράπεζες σε διάφορους τομείς.

Ο όμιλος της MIG αποτελεί το 5% - 6% της οικονομικής δραστηριότητας της χώρας και διαθέτει ισχυρή ρευστότητα 565 εκατ. ευρώ. Οι εταιρίες της MIG συνεχίζουν να διατηρούν ισχυρούς ισολογισμούς για να μπορέσουν να εντοπίσουν τις ευκαιρίες που θα αναδειχτούν από την αναμενόμενη βελτίωση του οικονομικού κύκλου, ανέφερε.

Όσον αφορά στις απομειώσεις και στις ζημίες για τη χρήση του 2010, τονίστηκε ότι δεν αποτελούν ταμειακές ζημίες για τον όμιλο και η μείωση αυτή κατά 52% από το 2007 (συμπεριλαμβανομένης της επιστροφής κεφαλαίου) αντιπροσωπεύει λογιστική μείωση της καθαρής θέσης, που όταν βελτιωθούν οι συνθήκες στην οικονομία μπορεί να είναι και ανακτήσιμη. Παρά τις απομειώσεις, η καθαρή αξία ενεργητικού (Net Asset Value) ξεπερνά τα 2,1 δισ. ευρώ.

Αναφορικά με την εξαγορά της Μεβγάλ, τόνισε ότι αποτελεί πολύ σημαντική εξαγορά που δημιουργεί σημαντικές συνέργειες με τη Vivartia, με σημαντικό μερίδιο αγοράς 40%.

Για την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της MIG, ειπώθηκε ότι πιθανότατα θα πραγματοποιηθεί στο δεύτερο μισό του Μαΐου, αλλά η ακριβής περίοδος όπου θα ξεκινήσει θα εξαρτηθεί και από τις ελληνικές αρχές.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v