Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η Alpha ζήτησε βελτιωμένη προσφορά από την Εθνική

Βελτιωμένους όρους από την Εθνική Τράπεζα, μετά την απόρριψη της προσφοράς, ζήτησε η Alpha Bank, ωστόσο δεν υπάρχει κάποια συνέχεια στην υπόθεση, όπως δήλωσε τραπεζική πηγή στο πρακτορείο Reuters.

Η Alpha ζήτησε βελτιωμένη προσφορά από την Εθνική
Βελτιωμένους όρους από την Εθνική Τράπεζα, μετά την απόρριψη της προσφοράς που είχε κάνει τον προηγούμενο μήνα η μεγαλύτερη τράπεζα της χώρας, ζήτησε η Alpha Bank, ωστόσο δεν υπάρχει κάποια συνέχεια στην υπόθεση, όπως δήλωσε τραπεζική πηγή στο πρακτορείο Reuters.

Όπως αναφέρει το πρακτορείο, η προθυμία της Alpha να διαπραγματευτεί για καλύτερους όρους θα μπορούσε να αποτελεί ένδειξη ότι μια συγχώνευση εξακολουθεί να είναι πιθανή, παρά τα πρόσφατα σχόλια από τον COO της τράπεζας ότι η συμφωνία "είναι νεκρή".

Στα τέλη Φεβρουαρίου η Alpha απέρριψε την προσφορά της Εθνικής Τράπεζας -με την οποία η Alpha αποτιμώνταν σε 2,95 δισ. ευρώ- ως μη συμφέρουσα για τους μετόχους.

Όπως αναφέρει το Reuters, με βάση δημοσίευμα στο "Βήμα της Κυριακής", "το σαββατοκύριακο που ακολούθησε η Alpha αντιπρότεινε μια σχέση ανταλλαγής 10 μετοχών της Εθνικής για κάθε 12 μετοχές της Alpha, πρόταση η οποία απορρίφθηκε σε μία ώρα και με αρνητικό τρόπο".

Η Alpha δεν φάνηκε πρόθυμη να σχολιάσει το δημοσίευμα, ενώ ούτε κι η Εθνική προέβη σε σχολιασμό.

Όπως επισημαίνει το Reuters, τραπεζική πηγή κοντά στις διαπραγματεύσεις δήλωσε στο πρακτορείο ότι η Alpha Bank είχε κάνει αντιπρόταση μία ημέρα μετά την απόρριψη της πρότασης της Εθνικής, ωστόσο δεν υπήρξε συνέχεια.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v