Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Alpha: Aιχμές και για τo 5,1% της Μorgan Stanley

Πόλεμο ανακοινώσεων, δηλώσεων και διαρροών προκάλεσε η αποκάλυψη του Χαμαιλέοντα για τη θέση της Morgan Stanley στην Alpha Bank. Αιχμές για τα … κίνητρα της κίνησης αφήνει η Αlpha Bank. "Βαριά" λόγια για ΕΤΕ.

Alpha: Aιχμές και για τo 5,1% της Μorgan Stanley
Νέες σκληρές αιχμές, αυτή τη φορά, για τα … κίνητρα της Morgan Stanley να αυξήσει την θέση της στο μετοχικό κεφάλαιο της , αφήνει η Alpha Bank μετά τις πρωινές σκληρές «δηλώσεις» στελεχών της στους Financial Times για την Εθνική Τράπεζα.

Με επίσημη ανακοίνωσή της η Alpha Bank αφού επιβεβαιώνει πλήρως τις πληροφορίες της στήλης Χαμαιλέων ανακοινώνοντας ότι η Morgan Stanley κατέχει εμμέσως το 5,1% του μετοχικού της κεφαλαίου αφήνει… καρφιά στην αμερικανική τράπεζα για την παραπάνω θέση.

Ειδικότερα, η ανακοίνωση "φωτογραφίζει" ως μη φιλική την κίνηση της Morgan Stanley σημειώνοντας ότι διενεργήθηκε αυτόκλητα και χωρίς προηγούμενη ενημέρωση ή επικοινωνία, ως, κατά την Alpha, είθισται, του εκδότη.

Η Alpha δεν σταματά εδώ αλλά συνδέει εμμέσως πλην σαφώς τα κίνητρα της επενδυτικής θέσης, με την Εθνική υπενθυμίζοντας ότι η Morgan Stanley έχει μεταξύ άλλων ενεργήσει, αφενός μεν ως κύριος σύμβουλος της ΕΤΕ αναφορικά με την από 18ης Ιανουαρίου 2011 πρόταση συγχώνευσης της ΕΤΕ προς την Alpha Bank, την οποία η ΕΤΕ χαρακτήρισε ως φιλική, και αφετέρου ως συνδιαχειριστής βιβλίου προσφορών για την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της ΕΤΕ τον Σεπτέμβριο 2010.

Τέλος δηλώνει, και αυτό έχει τη σημασία του ότι θα συνδράμει τις αρμόδιες αρχές στην τήρηση της κείμενης νομοθεσίας και, όπως πάντα θα συνεχίσει να εργάζεται προς όφελος των μετόχων, των εργαζόμενων και των πελατών της, ιδιαίτερα μέσα στην αβεβαιότητα της τρέχουσας συγκυρίας".

Η ανακοίνωση της Alpha Bank

Η Alpha Bank ανακοινώνει ότι έλαβε γνώση και δημοσίευσε σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στο ν.3556/2007 δήλωση/γνωστοποίηση της Morgan Stanley ότι, μέσω των Morgan Stanley and Co. International PLC and Morgan Stanley and Co. Inc. New York, επηύξησε το ποσοστό συμμετοχής της στο μετοχικό κεφάλαιο της Alpha Bank, το οποίο πλέον ανέρχεται σε 5,1%.

Η απόκτηση του ανωτέρω ποσοστού διενεργήθηκε αυτόκλητα (unsolicited), δίχως, ως είθισται στις περιπτώσεις ενδιαφερομένων θεσμικών επενδυτών, να προηγηθεί οποιαδήποτε ενημέρωση ή επικοινωνία με τον εκδότη.

H Morgan Stanley έχει μεταξύ άλλων ενεργήσει, αφενός μεν ως κύριος σύμβουλος της ΕΤΕ αναφορικά με την από 18ης Ιανουαρίου 2011 πρόταση συγχώνευσης της ΕΤΕ προς την Alpha Bank, την οποία η ΕΤΕ χαρακτήρισε ως φιλική, και αφετέρου ως συνδιαχειριστής βιβλίου προσφορών για την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της ΕΤΕ τον Σεπτέμβριο 2010.

Η Alpha Bank θα συνδράμει τις αρμόδιες αρχές στην τήρηση της κείμενης νομοθεσίας και, όπως πάντα θα συνεχίσει να εργάζεται προς όφελος των μετόχων, των εργαζόμενων και των πελατών της, ιδιαίτερα μέσα στην αβεβαιότητα της τρέχουσας συγκυρίας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v