Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Cosmote: Ενδιαφέρον για το πρόγραμμα περικοπών

Η προθεσμία αποδοχής του προγράμματος κινήτρων λήγει αύριο, Παρασκευή και η εταιρεία εμφανίζεται σίγουρη ότι θα έχει πλήρη ανταπόκριση καθώς το ενδιαφέρον ξεπερνά τα 120 άτομα τα οποία αφορούσε.

Cosmote: Ενδιαφέρον για το πρόγραμμα περικοπών
Με απόλυτα νόμιμο τρόπο, ακολουθώντας τη νομοθεσία εξελίσσεται η διαδικασία της μείωσης προσωπικού, σύμφωνα με κύκλους της Cosmote, οι οποίοι υποστηρίζουν ότι το πακέτο κινήτρων έχει προσελκύσει περισσότερους από τους 120 εργαζόμενους της εταιρείας στους οποίους απευθυνόταν.
 
Το πρόγραμμα, με τους ίδιους ευνοϊκούς όρους και ιδιαίτερα υψηλές απολαβές, απευθύνθηκε επίσης σε 65 εργαζόμενους της Γερμανός και έχει ήδη γίνει αποδεκτό από το 100% αυτών.
Σε απάντηση των καταγγελιών που έγιναν το μεσημέρι από τους συνδικαλιστές της ΟΜΕ- ΟΤΕ σχετικά με την νομιμότητα του εγχειρήματος της απομάκρυνσης των 120 εργαζομένων στην Cosmote, πηγές της εταιρείας σχολίαζαν ότι οι εκπρόσωποι των εργαζομένων εκλήθησαν δυο φορές σε διάλογο.

Μάλιστα, όπως αποκαλύπτουν κύκλοι της εταιρείας, πραγματοποιήθηκαν δυο συναντήσεις στις 28/02 και 01/03 οι οποίες διακόπηκαν με ευθύνη των Σωματείων. «Στη δεύτερη συνάντηση, όπως καταγράφεται με σαφήνεια στα σχετικά πρακτικά, δηλώθηκε και από τους δυο εκπροσώπους ότι αποχωρούν από τη διαδικασία. Τα πρακτικά υπογράφονται από τον Πρόεδρο της ΟΜΕ ΟΤΕ και το Νομικό Σύμβουλο τόσο της ΟΜΕ-ΟΤΕ όσο και του Συλλόγου Εργαζομένων της COSMOTE», σχολιάζουν πηγές προσκείμενες στην εταιρεία.

Μεγάλο ενδιαφέρον

Η προθεσμία αποδοχής του προγράμματος κινήτρων λήγει αύριο, Παρασκευή και σύμφωνα με κύκλους της εταιρίας, φαίνεται να προσελκύει τους εργαζόμενους.

Υπενθυμίζεται ότι το πακέτο κινήτρων αποχώρησης αποτελεί από τα υψηλότερα με βάση τα δεδομένα της αγοράς και αντιστοιχεί σε μισθούς ενός έως τριών χρόνων. Επιπλέον προβλέπει η διατήρηση, έως του τέλους του έτους, επιπλέον παροχών, όπως ιδιωτικό πρόγραμμα ιατροφαρμακευτικής και νοσοκομειακής περίθαλψης για τους εργαζόμενους και τα μέλη της οικογένειάς τους.

Εξάλλου, όπως ανέφεραν κύκλοι της εταιρείας, έχουν «παγώσει» οι προσλήψεις ενώ δεν αντικαθίστανται στελέχη που αποχωρούν. Επιπλέον από το 2010 έχουν «παγώσει» οι μισθολογικές αυξήσεις και λοιπές παροχές για τα ανώτερα και ανώτατα στελέχη, κάτι που συνεχίζεται και το 2011.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v