Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Συνάντηση Κεφαλογιάννη με τη διοίκηση του ΟΛΘ

Τη βελτίωση των λιμενικών υποδομών, τη διαχείρισή τους και την αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους χρήστες, με σκοπό την περαιτέρω ανάπτυξη και ανταγωνιστικότητα του ΟΛΘ, συζήτησαν ο Υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας κ. Μανώλης Κεφαλογιάννης με τον Πρόεδρο του Δ.Σ. του ΟΛΘ κ. Κουτίτα Χριστόφορο και το Διευθύνοντα Σύμβουλο Δρ. κ. Τσάρα Ιωάννη.

Συνάντηση Κεφαλογιάννη με τη διοίκηση του ΟΛΘ
Τη βελτίωση των λιμενικών υποδομών, τη διαχείρισή τους και την αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους χρήστες, με σκοπό την περαιτέρω ανάπτυξη και ανταγωνιστικότητα του ΟΛΘ, συζήτησαν ο Υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας κ. Μανώλης Κεφαλογιάννης με τον Πρόεδρο του Δ.Σ. του Οργανισμού Λιμένα Θεσσαλονίκης καθηγητή κ. Κουτίτα Χριστόφορο και το Διευθύνοντα Σύμβουλο Δρ. κ. Τσάρα Ιωάννη.

Η συνάντηση έγινε στο πλαίσιο της της 69ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης και ο Υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας συνοδευόταν από το Γενικό Γραμματέα καθηγητή κ. Ιωάννη Τζωάννο και το Γενικό Γραμματέα Λιμένων & Λιμενικής Πολιτικής κ. Γεώργιο Βλάχο.

Αλλά θέματα τα οποία συζητήθηκαν ήταν η άμεση αξιοποίηση των δυνατοτήτων που παρέχονται στο πλαίσιο των Κοινοτικών Προγραμμάτων για την υλοποίηση έργων.

Επίσης, η εκτέλεση των έργων, επέκτασης του 6ου προβλήτα του λιμένα Θεσσαλονίκης και του Πλωτού Σταθμού Αυτοκινήτων στο λιμενικό χώρο του 1ου προβλήτα του ΟΛΘ. Για το σκοπό αυτό θα εξετασθούν όλες οι μορφές χρηματοδότησης των έργων περιλαμβανομένης και της προσέλκυσης ιδιωτικών κεφαλαίων.

Τέλος, η προώθηση των συνδυασμένων μεταφορών και η αύξηση της διακίνησης εμπορευματοκιβωτίων για την ανάδειξη του λιμένα Θεσσαλονίκης σε διαμετακομιστικό κόμβο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v