Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Cosmote: Διαβεβαιώσεις Τσαμάζ για θέσεις εργασίας

Αμετακίνητη στην πρότασή της για ισχύ του πακέτου μέτρων έως τις 11/3 παραμένει η διοίκηση της Cosmote, διαβεβαιώνοντας τους εργαζομένους ότι οι 120 θέσεις που καταργούνται είναι η μόνη παρέμβαση που θα γίνει στην εταιρία.

Cosmote: Διαβεβαιώσεις Τσαμάζ για θέσεις εργασίας
Αμετακίνητη στην πρότασή της για την ισχύ του πακέτου μέτρων έως τις 11 Μαρτίου παραμένει η διοίκηση της Cosmote, διαβεβαιώνοντας τους εργαζομένους ότι οι 120 θέσεις που καταργούνται είναι η μόνη παρέμβαση η οποία θα γίνει στην εταιρία και δεν θα ακολουθήσουν άλλα μέτρα.

Σε συνάντηση που είχε με τους εργαζομένους ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας, κ. Μιχάλης Τσαμάζ, ξεκαθάρισε την αναγκαιότητα των μέτρων και «καταδίκασε» τις ενέργειες εκπροσώπων των σωματείων που, μεταξύ άλλων, εμποδίζουν για σειρά ημερών την πρόσβαση των εργαζομένων στα γραφεία της εταιρίας.

Της συνάντησης προηγήθηκε επιστολή του επικεφαλής του ομίλου προς τους υπαλλήλους της Cosmote στην οποία επισημαίνεται ότι το πρόγραμμα είναι αναγκαίο, προκειμένου να παραμείνει η εταιρία ανταγωνιστική.

Ο κ. Τσαμάζ ξεκαθαρίζει στην επιστολή του ότι το πρόγραμμα περιλαμβάνει τη διακοπή συγκεκριμένων δραστηριοτήτων και την αναδιοργάνωση συγκεκριμένων μονάδων, με αποτέλεσμα την κατάργηση 120 θέσεων εργασίας στην Cosmote. Αυτές θα είναι οι μόνες περικοπές που θα γίνουν, ενώ οτιδήποτε άλλο αναφέρεται «είναι απόλυτα ανακριβές και έχει αμφίβολα κίνητρα».

Απαντώντας στο κλίμα ανασφάλειας που μεταφέρεται από τους εργαζομένους στην εταιρία, ο κ. Τσαμάζ επαναλαμβάνει ότι το πρόγραμμα αυτό τελειώνει εδώ. Δεν προβλέπονται άλλες καταργήσεις θέσεων εργασίας στην Cosmote.

Σχετικά με τα επιχειρήματα που αναφέρουν ότι τα μέτρα εφαρμόζονται σε μια υγιή επιχείρηση, ο ίδιος επισημαίνει στην επιστολή ότι, για να συνεχίσει η εταιρία τη θετική πορεία της πρέπει να ληφθούν έκτακτα μέτρα. «Το 2011 δεν διαφαίνεται βελτίωση στο γενικότερο περιβάλλον», διαπιστώνει ο κ. Τσαμάζ, τονίζοντας ότι είναι καθήκον της διοίκησης «να προστατεύσει το μέλλον της εταιρίας και του συνόλου των εργαζομένων».

Σχολιάζοντας τις αντιδράσεις των εργαζομένων στα μέτρα που προτείνει η διοίκηση, ο κ. Τσαμάζ υποστηρίζει το δικαίωμα στην απεργία, ωστόσο στράφηκε κατά συνδικαλιστικών πρακτικών όπως ο αποκλεισμός των γραφείων της εταιρίας και η παρεμπόδιση της πρόσβασης των εργαζομένων στον χώρο εργασίας.

Όπως επισημαίνει στην επιστολή του προς τους υπαλλήλους, «καταλύοντας κάθε έννοια δικαίου, σας αφαιρούν το δικαίωμα της προσωπικής επιλογής, ενώ σίγουρα δεν εκφράζουν πραγματική αλληλεγγύη. Αυτά, φαίνεται, δεν ήταν αρκετά.

Τις τελευταίες ημέρες, συνδικαλιστικά όργανα παρότρυναν με επίσημες ανακοινώσεις σε μποϊκοτάζ των προϊόντων της εταιρίας. Δεν αντιλαμβάνονται όσοι τα λένε ότι στρέφονται αποκλειστικά εναντίον των εργαζομένων της εταιρίας, υπονομεύουν το μέλλον τους και το μέλλον της εταιρίας και προωθούν τα συμφέροντα του ανταγωνισμού;».

Τέλος, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Cosmote εμφανίζεται αποφασισμένος να τηρηθεί το αρχικό χρονοδιάγραμμα του προγράμματος αναδιοργάνωσης και κατά συνέπεια το πακέτο κινήτρων θα ισχύσει όπως έχει ανακοινωθεί μέχρι την Παρασκευή 11 Μαρτίου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v