Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Α. Ζερβός: Περικοπές κόστους 40 εκ. το 2011

Τις πληροφορίες για την πρόθεση της διοίκησης της ΔΕΗ να περικόψει 40 εκατ. ευρώ από το κόστος προσωπικού για το 2011 επιβεβαίωσε ο πρόεδρος του Δ.Σ. κ. Ζερβός, σε συνέντευξή του στο πρακτορείο Bloomberg.

Α. Ζερβός: Περικοπές κόστους 40 εκ. το 2011
Τις πρόσφατες πληροφορίες για την πρόθεση της διοίκησης της ΔΕΗ να περικόψει 40 εκατ. ευρώ από το κόστος προσωπικού για το 2011 επιβεβαίωσε ο πρόεδρος του Δ.Σ. κ. Aρ. Ζερβός, σε συνέντευξή του στο πρακτορείο Bloomberg.

Ο κ. Ζερβός προσδιόρισε ότι οι περικοπές θα προέλθουν από μειώσεις σε επιδόματα και υπερωρίες και όχι από απολύσεις και προανήγγειλε την έναρξη άμεσων διαπραγματεύσεων με το συνδικάτο για την εύρεση πεδίου συνεννόησης. Η ΔΕΗ θα επιχειρήσει εκ νέου την επέκταση στα Βαλκάνια και στην Τουρκία, καθώς το κρατικό μονοπώλιο χάνει μερίδιο της πίτας, σημείωσε μιλώντας στο πρακτορείο ο κ. Ζερβός. 

Αναφερόμενος στο θέμα των απλήρωτων λογαριασμών, τόνισε πως χρηματοοικονομικά για την ώρα αυτό δεν είναι μεγάλο θέμα, όμως πρέπει να ελέγχεται γιατί η κρίση συνεχίζεται.

Σύμφωνα με τη Eurobank Securities, η περικοπή του κόστους θα είναι θετική εξέλιξη, ενώ οι τιμές του πετρελαίου είναι απειλή αφού τα τιμολόγια δεν ανταποκρίνονται στις μεταβαλλόμενες τιμές των καυσίμων.

Εξάλλου, ο κ. Ζερβός είπε πως περισσότερες από 40 εταιρίες εξέφρασαν ενδιαφέρον για το πρότζεκτ της ηλιακής ενέργειας στην Κοζάνη, "πολύ μεγαλύτερο ενδιαφέρον από όσο αναμενόταν", όπως υποστήριξε.

Όπως αναφέρεται στο πρωινό report της Proton BankΔΕΗ αναζητά έως το τέλος Ιουνίου στρατηγικό εταίρο για συμμετοχή 49% στο έργο των 600 εκατ. ευρώ. Η χρηματιστηριακή επισημαίνει ότι η γενναία περικοπή κόστους και η βελτίωση του ενεργειακού μίγματος της Επιχείρησης είναι τα βασικότερα ζητήματα για τη ΔΕΗ. Και στα δύο το περιθώριο ελιγμών είναι περιορισμένο, επισημαίνεται. 
   

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v