Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πειραιώς: Αλλαγή σε συγχώνευση θυγατρικών (update)

Με ”ουσιαστική” συγχώνευση των εργασιών των τριών θυγατρικών της (ING Πειραιώς ΑΕΠΕΥ, Πειραιώς ΑΕΔΑΚ και ING ΑΕΔΑΚ) αντιμετωπίζει η διοίκηση της Πειραιώς τα τυπικά εμπόδια που συνάντησε το σχέδιο πλήρους ενοποίησής τους.

Πειραιώς: Αλλαγή σε συγχώνευση θυγατρικών (update)
Την ανάκληση της συμμετοχής της στη διαδικασία συγχώνευσης με τις εταιρίες ING Πειραιώς ΑΕΠΕΥ και ING Πειραιώς ΑΕΔΑΚ αποφάσισε το διοικητικό συμβούλιο της εταιρίας Πειραιώς ΑΕΔΑΚ, στις 9 Σεπτεμβρίου 2004.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, στην από 28/6/04 συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της εταιρίας Πειραιώς ΑΕΔΑΚ, είχε αποφασιστεί η συγχώνευση με απορρόφηση των ING Πειραιώς ΑΕΠΕΥ και Πειραιώς ΑΕΔΑΚ από την ING Πειραιώς ΑΕΔΑΚ.

Υψηλόβαθμη πηγή της τράπεζας είπε στο euro2day.gr πως η ”εξαίρεση” της Πειραιώς ΑΕΔΑΚ από τη συγχώνευση των θυγατρικών ”σχετίζεται με την επιθυμία του ομίλου Πειραιώς να προχωρήσει άμεσα η συγχώνευση, παρά τα γραφειοκρατικά εμπόδια που η θέληση για τη συγχώνευση συναντούσε”.

Για το λόγο αυτό, η διαχείριση των δύο Α/Κ που ανήκε στην Πειραιώς ΑΕΔΑΚ μεταφέρθηκε στην ING ΑΕΔΑΚ, της οποίας η συγχώνευση με την ING Πειραιώς ΑΕΠΕΥ προχωρά κανονικά, είπε χαρακτηριστικά η πηγή.

Ετσι επιτυγχάνεται ουσιαστικά- αν και όχι τυπικά- η συγχώνευση των τριών εταιριών. Πλέον, η Πειραιώς ΑΕΔΑΚ μένει ως ”κουφάρι” που ”θα δούμε τι θα το κάνουμε”, είπε η ίδια πηγή.

Η Τράπεζα Πειραιώς συμμετέχει στην Πειραιώς ΑΕΔΑΚ άμεσα με ποσοστό [50%] και έμμεσα με ποσοστό [50%] μέσω της θυγατρικής της Πειραιώς Finance.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v