Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

MPB: Έκδοση ομολογιών €2 δισ. εντός του 2011

Στην έκδοση καλυμμένων ομολογιών ύψους 2 δις ευρώ, απευθείας από την αγορά και όχι από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, σκοπεύει να προχωρήσει εντός του 2011 ο όμιλος της Marfin Popular Bank.

MPB: Έκδοση ομολογιών €2 δισ. εντός του 2011
Στην έκδοση καλυμμένων ομολογιών ύψους 2 δισ. ευρώ, απευθείας από την αγορά και όχι από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, σκοπεύει να προχωρήσει εντός του 2011 ο όμιλος της Marfin Popular Bank, όπως τόνισαν στους αναλυτές κατά τη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης τα υψηλόβαθμα στελέχη του ομίλου.

Σήμερα ο όμιλος διαθέτει δανειακή έκθεση στην ΕΚΤ ύψους 7 δισ. ευρώ και αναμένεται να τη μειώσει σταδιακά εντός του έτους.

Αναδιαρθρώσεις δανείων

Τα δάνεια του ομίλου που βρίσκονται υπό καθεστώς αναδιάρθρωσης ανέρχονται σε 800 εκατ. ευρώ. Όσο για τις επισφάλειες η διοίκηση της τράπεζας εκτίμησε ότι το 2011 θα κυμανθούν στα ίδια επίπεδα με αυτά του 2010 με μικρή αύξηση στην θυγατρική της Ελλάδας.

Συγχωνεύσεις - κόστος

Η πολιτική που θα ακολουθήσει ο όμιλος στην Ελλάδα θα βασισθεί στην μείωση του κόστος σε συνδυασμό με το πάγωμα των χορηγήσεων.

Επιπλέον στο Conference Call η διοίκηση ανέφερε ότι "δεν θα μας επηρεάσει τυχόν υποβάθμιση των κυπριακών τραπεζών από τη Moody΄s. Η έκθεσή της MPB στην διατραπεζική αγορά της Ελλάδας ανέρχεται σε 500 εκατ ευρώ".

Σύμφωνα με εκτιμήσεις του κ. Ευθ. Μπουλούτα "η κατάσταση στην Ελλάδα καλεί το σύστημα να προχωρήσει στη δημιουργία μεγαλύτερων και ανταγωνιστικότερων, σε ευρωπαϊκό επίπεδο, τραπεζών"

"Τους επόμενους μήνες είναι βέβαιο ότι θα δούμε, σίγουρα συζητήσεις αλλά και κάποια deals, με στόχο τόσο τη μεγέθυνση όσο και την αντιμετώπιση της μεγάλης δανειακής έκθεσης στην ΕΚΤ.

Εμείς στην Marfin Popular Bank παρακολουθούμε με προσοχή τις εξελίξεις, εξάλλου έχουμε αποδείξει στο παρελθόν τη δυναμική μας στις συγχωνεύσεις και, προς το παρόν δεν έχουμε κάτι να πούμε ωστόσο συγχωνεύσεις θα υπάρξουν εντός του 2011, το αργότερο στις αρχές του 2012", τόνισε ο κ. Μπουλούτας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v