Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

EFG Eurolife: Αύξηση της παραγωγής ασφαλίστρων

Σε ανοδική τροχιά παρέμεινε το 2010 η EFG Eurolife Ασφαλιστική, σημειώνοντας αύξηση 3,6% της παραγωγής ασφαλίστρων και διατηρώντας παράλληλα υψηλά περιθώρια φερεγγυότητας. Τα κέρδη προ φόρων σημείωσαν αύξηση 4,3%.

EFG Eurolife: Αύξηση της παραγωγής ασφαλίστρων
Σε ανοδική τροχιά παρέμεινε το 2010 η EFG Eurolife Ασφαλιστική, σημειώνοντας αύξηση της παραγωγής ασφαλίστρων των ασφαλιστικών εταιρειών και διατηρώντας παράλληλα υψηλά περιθώρια φερεγγυότητας.

Παρά την εξαιρετικά δύσκολη οικονομική συγκυρία, τα οικονομικά αποτελέσματα του 2010, παρουσιάζουν συνολικά μια ιδιαίτερα καλή πορεία για την EFG Eurolife Ασφαλιστική. Αναλυτικότερα, 

Το σύνολο της παραγωγής ασφαλίστρων των Ασφαλιστικών εταιριών ανήλθε το 2010 στα 336,5 εκ. ευρώ παρουσιάζοντας αύξηση σε ποσοστό 3,6% σε σχέση με το 2009. Τα κέρδη προ φόρων σημείωσαν αύξηση 4,3% έναντι του 2009 και ανήλθαν στα 65,5 εκ. ευρώ

Ειδικότερα, η παραγωγή ασφαλίστρων Ζωής της EFG Eurolife AEAZ ανήλθε σε 267,8εκ. ευρώ παρουσιάζοντας αύξηση σε ποσοστό 1,3% σε σχέση με τα αποτελέσματα του 2009. Η δραστηριοποίηση της εταιρίας στη δημιουργία και διάθεση προϊόντων περιοδικού ασφαλίστρου μέσω του bancassurance και επιλεγμένων συνεργατών, σημείωσε αξιόλογη ανάπτυξη σε ποσοστό 13,7 % σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2009 και ανήλθε στα 141,8 εκ. ευρώ. Τα κέρδη προ φόρων της εταιρίας Ζωής ανήλθαν σε 43,5 εκ. ευρώ παρουσιάζοντας μείωση σε ποσοστό 3,3 %. 

Στον κλάδο των Γενικών Ασφαλίσεων, η παραγωγή ασφαλίστρων της EFG Eurolife ΑΕΓΑ ανήλθε στα 68,8 εκ. ευρώ παρουσιάζοντας σημαντική αύξηση σε ποσοστό 13,6% σε σχέση με το 2009 και τα κέρδη προ φόρων ανήλθαν σε 22 εκ. ευρώ παρουσιάζοντας αύξηση σε ποσοστό 23,5%. 

Τα ίδια κεφάλαια και των δύο Ασφαλιστικών εταιριών υπερκαλύπτουν τα απαιτούμενα από το νόμο περιθώρια φερεγγυότητας, αντανακλώντας την οικονομική ευρωστία και την φερεγγυότητά τους.

Η EFG Eurolife Ασφαλιστική είναι ένας από τους μεγαλύτερους ασφαλιστικούς ομίλους της ελληνικής αγοράς με συνεχή ανοδική πορεία στον ασφαλιστικό χώρο, τα τελευταία 10 χρόνια. Αποτελείται από δύο ασφαλιστικές εταιρίες, την EFG Eurolife AΕΑΖ και την EFG Eurolife ΑΕΓΑ.

Σχολιάζοντας τα αποτελέσματα, ο Διευθύνων Σύμβουλος της EFG Eurolife Ασφαλιστικής, κος Αλέξανδρος Σαρρηγεωργίου δήλωσε:

«Παρά τη δύσκολη οικονομική συγκυρία αλλά και τους κραδασμούς που δέχεται η ασφαλιστική αγορά, η EFG Eurolife Ασφαλιστική παραμένει προσηλωμένη στο να λειτουργεί με υπευθυνότητα και να εκπληρώνει άμεσα τις υποχρεώσεις της απέναντι στους ασφαλισμένους της. Παράλληλα συνεχίζει να εμπλουτίζει τις υποδομές της και το ανθρώπινο δυναμικό της, επενδύοντας πέραν του bancassurance και σε δίκτυα που προσθέτουν αξία στις σχέσεις της με τον πελάτη, έτσι ώστε να ενισχύσει την ηγετική της θέση στις αγορές που δραστηριοποιείται».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v